• Головна
  • Новини
  • Керівники Запорізької області підтримали акцію «Папа для України» своїми грошима...

Керівники Запорізької області підтримали акцію «Папа для України» своїми грошима

17.06.2016, 11:04
Керівники Запорізької області підтримали акцію «Папа для України» своїми грошима - фото 1
Державний секретар Ватикану кардинал П'єтро Паролін провів зустрічі з представниками обласної та міської влади.

exklusiv.gifВ рамках візиту до Запоріжжя 16 червня державний секретар Ватикану кардинал П'єтро Паролін взяв участь в молитві в храмі Бога Отця Милосердного, зустрівся з представниками Ради Церков і релігійних організацій.  У спільних заходах в Запоріжжі участь взяли також предстоятель Української Греко-Католицької Церкви Святослав (Шевчук), велика кількість духовенства.     

В Запоріжжі, як ми вже повідомляли,  кардинал офіційно оголосив про початок гуманітарної акції «Папа для України».

Папа_дял_укр_5.jpg

Державний секретар Ватикану кардинал П'єтро Паролін провів зустрічі з представниками обласної та міської влади.

Голова Запорізької обласної державної адміністрації Костянтин Бриль та  голова Запорізької обласної ради Григорій Самардак оголосили, що передають до фонду акції кожен свій місячний заробіток.

Перший заступник міського голови Запоріжжя Сергій Мішок передав кардиналу привітання від міського голови Володимира Буряка, підкресливши важливість такого візиту для Запоріжжя, для вимушених переселенців, постраждалих в результаті бойових дій на Сході України.        

Папа_для_України_1.jpg

Визначено, що влада і Церква будуть співпрацювати в питаннях надання допомоги вимушеним переселенцям під час реалізації акції «Папа для України».   

Голова Запорізької обласної державної адміністрації Костянтин Бриль наголосив на особливій важливості приїзду державного секретаря Ватикану до Запоріжжя:

«Це є підтвердженням того, що Європа продовжує підтримувати Україну. Це знакова для всіх нас подія, ми пишаємось тим, що наш край відвідав Глава Уряду Ватикану. Це вселяє  віру в серця наших людей та показує, що  Україна не самотня в своєму прагненні миру. Мета візиту кардинала – дуже благородна. Йдеться про турботу про вимушених переселенців та тих, хто дійсно потребує нашої допомоги через військові дії на сході України. Впевнений, що представники церкви розуміються краще ніж влада на тому, як допомагати нужденним. Тож разом ми зможемо покращити життя тих, хто постраждав від військового конфлікту на сході України».  

Папа_дял_Укп_3.jpg

Голова Запорізької обласної ради Григорій Самардак нагадав: «Запорізька область прийняла десятки тисяч вимушених переселенців, які потребують постійної підтримки. Впевнений, акція «Папа для України» буде сприяти тому, що переселенці матимуть нормальні умови життя на нових місцях». 

Держсекретар Ватикану також відвідав у Запоріжжі відділення міжнародного благодійного фонду  Карітас, де надають допомогу вимушеним переселенцям. Фонд координує доброчинні  зусилля громади Української Греко-Католицької Церкви.

В роботі Ради Церков під час візиту кардинала П'єтро Пароліна взяли участь представники християнських Церков, юдеїв, лідер мусульман Запоріжжя імам Мухаммад Мамутов.

Папа_дял_Укр_2.jpg

Для розподілу коштів створено спеціальний технічний комітет, який, як ми вже повідомляли, очолив єпископ-помічник Харківсько-Запорізької дієцезії Римо-Католицької Церкви в Україні Ян Собіло. Єпископ закликав до співпраці в реалізації акції благодійні організації, волонтерів, які могли б сприяти розподілу гуманітарної допомоги.

Член технічного комітету, запоріжанка Лілія Христенко наголосила: «Я відповідатиму за бухгалтерську частину роботи. Благословення кардинала П'єтро Пароліна надало кожному з нас натхнення на цю справу. Відчуваю велику відповідальність, сподіваємося на допомогу великої кількості волонтерів». 

Папа_для_укр_4.jpg

Особливо зворушливим було безпосереднє спілкування посланця Ватикану з вимушеними переселенцями на подвір’ї храму. Багато хто з присутніх говорив, що потребує не стільки матеріальної, скільки духовної підтримки, слів, які відроджують надію. 

Папа_для_укр_3.jpg

Переселенець Юрій розповів: «Було дуже важко після пережитих обстрілів, бойових дій. Дуже довго вся моя родина «відходила» психологічно. Все життя в Запоріжжі ми починали буквально «з нуля». Нам дуже допомогли в  Санктуарії Бога Отця Милосердного, особисто єпископ Ян Собіло. Сьогодні я не можу скаржитися на матеріальний стан родини, є люди, яким набагато важче. Я прийшов, щоб отримати благословення державного секретаря Ватикану кардинала П'єтро Пароліна для себе й для дочки».  Про це інформує кореспондентка РІСУ у Запоріжжі Олена Піддубна.