• Головна
  • Новини
  • Папа оголосив загальноєвропейську збірку для гуманітарних потреб України...

Папа оголосив загальноєвропейську збірку для гуманітарних потреб України

03.04.2016, 14:20
Папа оголосив загальноєвропейську збірку для гуманітарних потреб України - фото 1
Євхаристійне богослуження, яке Папа Франциск очолив на площі Святого Петра у Ватикані, в Неділю Божого Милосердя 3 квітня 2016 року, завершилося проказуванням молитви «Царице Неба», перед яким Глава Католицької Церкви звернувся із наступним закликом:

Акція від Папи ФранцискаЄвхаристійне богослуження, яке Папа Франциск очолив на площі Святого Петра у Ватикані, в Неділю Божого Милосердя 3 квітня 2016 року, завершилося проказуванням молитви «Царице Неба», перед яким Глава Католицької Церкви звернувся із наступним закликом:

«В цей день, що є немовби серцем Святого Року Милосердя, моя думка лине до всіх народів, найбільше спраглих примирення та миру. Зокрема, маю на увазі тут, у Європі, драму тих, хто переносить наслідки насильства в Україні: тих, які перебувають на теренах, охоплених військовими діями, які вже викликали тисячі смертей, і понад мільйон тих, хто були змушені залишити ці території з огляду на важку ситуацію, яка й далі триває. Це, насамперед, стосується похилих віком осіб та дітей. Крім того, що я постійно супроводжую їх своїми думками та молитвою, я вирішив виступити з ініціативою гуманітарної підтримки на їхню користь. З цією метою у неділю, 24 квітня, в усіх католицьких церквах Європи буде проведено спеціальну збірку. Заохочую вірних приєднатися до цієї ініціативи своїми щедрими пожертвами. Цей жест милосердної любові, крім полегшення матеріальних страждань, має на меті висловити мою особисту та всієї Церкви близькість і солідарність. Висловлюю щире побажання, щоб це змогло допомогти без подальших зволікань сприянню мирові і пошані до права на цій землі, що зазнала дуже багато випробувань».

Як повідомляє Радіо Ватикану, крім того, Святіший Отець пригадав, що наступного дня відзначатиметься Світовий День боротьби із застосуванням протипіхотних мін. «Дуже багато людей і надалі гинуть чи зазнають каліцтв через ці жахливі озброєння, а сміливі чоловіки та жінки ризикують життям, щоб розміновувати заміновані території», – сказав він, закликавши поновити зусилля, спрямовані на будування світу без мін.