• Головна
  • Новини
  • Михайлівський Золотоверхий запрошує на благодійну ярмарку "Діти - дітям"...

Михайлівський Золотоверхий запрошує на благодійну ярмарку "Діти - дітям"

26.05.2015, 10:21
Михайлівський Золотоверхий запрошує  на благодійну ярмарку "Діти - дітям" - фото 1
Благодійна акція "Діти - дітям" відбудеться на території Михайлівського Золотоверхого монастиря 31 травня та 1 червня 2015 року.

Діти_дітям_1.jpgНапередодні Міжнародного дня  захисту дітей, 25 травня 2015 року,  в приміщенні Київської православної богословській академії УПЦ КП провели прес-конференцію на якій детально розповіли про благодійну акцію "Діти - дітям", що відбудеться на території Михайлівського Золотоверхого монастиря 31 травня та 1 червня 2015 року.

Організатори Благодійного ярмарку - Українська Православна Церква Київського Патріархату спільно з ГО "Всеукраїнська організація зі справ вимушених переселенців", Київський осередок Національної скаутської організації ПЛАСТ та відомі українські письменники, видавці брати Капранови.

Під час конфернції виступили: 

  • Архиєпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря);
  • Відомий український письменник Віталій Капранов;
  • Керівник ГО «Всеукраїнська організація зі справ вимушених переселенців» Єрмішина Оксана;
  • Прес-секретар Київського осередку Національної скаутської організації Пласт Олександра Петраускайте;
  •   Керівник недільних шкіл при Синодальному Управлінні у справах молоді УПЦ КП – священик Петро.

Учасники конференції розповіли про заходи, які будуть проведені в рамках Благодійного ярмарку.

Архиєпископ Чернігівський та Ніжинський Євстратій (Зоря) у своєму виступі зазначив: "Проблема вимушених переселенців має не лише матеріальний вимір, але важливою складовою також є соціалізація та адаптація. Особливо важко пройти цю соціальну адаптацію дітям. Тому ми вкотре проводимо заходи саме для них. Цьогоріч практично співпадають три свята - День св. Трійці, Міжнародний день захисту дітей та святкування дня Києва, тому появилась така спільна ініціатива, спільне бажання провести такий захід".

На особливій меті ярмарки наголосила керівник ГО " Всеукраїнська організація зі справ вимушених переселенців" Оксана Єрмішина: "Благодійна ярмарка "Діти - дітям", що буде проводитись на території Михайлівського монастиря - це ярмарок, який проведуть діти переселенців. І всі вироби, що продаватимуться на ньому зроблені саме дітьми-переселенцями. Усі отримані кошти були передані в Національний інститут раку. Цим діти бажають показати, що вони не є тільки тими, хто споживає чи простить чогось у суспільства. Вони є тими людьми, що усвідомлюють, і навіть скруті прагнуть допомагати іншим. Вони намагаються руйнувати ті стереотипи, які існують у суспільстві, щодо переселенців".

Організатори також додали, що під час ярмарки можна буде написати свої побажання онкохворим дітям і приклеїти їх на дерево долоньок. Будуть проводитись різні майстер класи, більше 300 дітей готують роботи для ярмарки, це і малюнки, вироби з бісеру, випічка та багато іншого.

Керівник недільних шкіл при Синодальному Управлінні у справах молоді УПЦ КП о. Петро підкреслив, що в цей день на території монастиря для дітей буде стояти сцена, де показуватимуть різні байки, мультфільми.

"Виповнюється 15 років з Дня відновлення Михайлівського монастиря і ми спільно з анімаційною студією Арт-відео зробили двохсерійний мультфільм, презентація якого відбудеться під час нашої Благодійної ярмарки. Мета мультфільмів про українські храми - це намагання передати інший погляд на життя, на поведінку. Показати, що кожен із нас може змінити цей світ на краще", - додав о. Петро.

Під час ярмарки виступлять також Роман Коляда та Сашко Лірник, тому і дорослі знайдуть багато цікавого послухати і подивитись у ці дні на території монастиря.

Михайлівський Золотоверхий запрошує всіх на святкові заходи, що відбудуться 31 травня та 1 червня на його території.