• Головна
  • Новини
  • Вірні УПЦ (МП) в Сумах зібрали більше півмільйона гривень для лікування онкохворих дітей...

Вірні УПЦ (МП) в Сумах зібрали більше півмільйона гривень для лікування онкохворих дітей

17.04.2015, 14:55
Вірні УПЦ (МП) в Сумах зібрали більше півмільйона гривень для лікування онкохворих дітей - фото 1
Пожертви збирали починаючи від 23 лютого і до 12 квітня – саме до Воскресіння Хрестового і приурочена акція.

акція.jpgexklusiv.gifСума в 533 тисячі 176 гривень стала рекордною для щорічної благодійної акції «До світлого дня – світлі вчинки», організаторами якої є Сумська єпархія Української Православної Церкви (Московський Патріархат) та Сумська обласна телерадіокомпанія.

Пожертви збирали починаючи від 23 лютого і до 12 квітня – саме до Воскресіння Хрестового і приурочена акція.

Прес-секретар єпархії Георгій Тарабан зазначив, що незважаючи на тяжку ситуацію в країні, вдалося зібрати значну суму. При цьому суми пожертв були дуже різні – від кількох гривень до 25 тисяч. «Низький уклін всім, хто не лишився байдужим та вдячність тим, хто молиться за дітей», –сказав він під час прес-конференції 16 квітня.

Завідувачка відділенням гематології та онкології Сумської обласної дитячої клінічної лікарні Ліана Нікітенко повідомила, що на зібрані цьогоріч кошти лікарня закупить медикаменти для маленьких пацієнтів. «Куплених ліків вистачить на 3-4 місяці для тих діток, які зараз знаходяться на лікуванні. Вартість і так дуже дорогих ліків за останній час виросла в три-чотири рази, тому це буде відчутною допомогою батькам», – сказала лікар. Тим більше, що лікарні вистачає того обладнання, яке було придбане в минулі роки проведення акції.