• Головна
  • Новини
  • В УГКЦ презентували програму інтеграції осіб із розумовою неповносправністю в життя Церкви та суспільства...

В УГКЦ презентували програму інтеграції осіб із розумовою неповносправністю в життя Церкви та суспільства

22.02.2013, 09:19
В УГКЦ презентували програму інтеграції осіб із розумовою неповносправністю в життя Церкви та суспільства - фото 1

соцслужіння_2.jpgУ рамках освітніх курсів для духовенства Стрийської єпархії УГКЦ відбулася презентація програм інтеграції осіб із розумовою неповносправністю в життя Церкви та суспільства. Захід був організований за сприяння Центру духовної підтримки осіб з особливими потребами «Еманус» у співпраці із Патріаршою курією УГКЦ.

Метою цього заходу, який провели представники центру «Еманус» разом із о. д-ром Мартином Хомівим, заступником головного капелана руху «Віра і Світло» в Україні, та спільнотою м. Стрия під назвою «Світлячки», є допомога неповносправним особам і їхнім родинам віднайти своє місце та виконати свою місію в Церкві.

Дотримуючись структури презентації було показано фільм Олега Романчука «Бачити людину», в якому розповідалось про бар’єри, що існують в суспільстві щодо осіб з розумовою неповносправністю. Після фільму було представлення суспільного і духовного аспекту життя цих осіб та труднощі, з якими зіштовхується сім’я, що в ній є дитина з особливими потребами, а також як сприймає таку сім’ю оточення.

Згодом члени місцевої спільноти «Світлячки» поділилися своїм досвідом життя у суспільстві, а о. Мартин розповів про особливості душпастирського служіння особам з розумовою неповносправністю.

соцслужіння.jpg

Під час презентації було представлено книгу о. д-ра Мартина Хоміва «Практичний порадник душпастиря у служінні особам з розумовою неповносправністю». Кожен із учасників презентації отримав цю книгу, а також матеріали реколекцій для капеланів під назвою «Участь капелана у житті спільноти». Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.