Мальтійський св. Миколай вже у дорозі до дітей

13.12.2012, 11:25
Мальтійський св. Миколай вже у дорозі до дітей - фото 1
Понад 4000 дітей з 32 інтернатів та сиротинців Львівської області щороку пишуть листи до мальтійського св.Миколая з надією на подарунок. Їхні сподівання можуть здійснитися лише завдяки допомозі та підтримці багатьох людей доброї волі, котрі взяли на себе обов’язки святого.

Подарунки від мальтійського св. МиколаяМальтійська служба допомоги шістнадцятий рік поспіль ініціює акцію «Святий Миколай – дітям з інтернатів». «Невід’ємною складовою улюбленого свята малечі є, безперечно, листи до Чудотворця, адже лише так ми можемо довідатися про що саме мріє дитина, на який подарунок вона очікує, — розповіли РІСУ організатори акції.

Понад 4000 дітей з 32 інтернатів та сиротинців Львівської області щороку пишуть листи до мальтійського св.Миколая з надією на подарунок. Їхні сподівання можуть здійснитися лише завдяки допомозі та підтримці багатьох людей доброї волі, котрі взяли на себе обов’язки святого.

Аби долучитися до акції, кожен бажаючий може завітати в офіс Мальтійської служби допомоги у Львові (вул. Богомольця, 8, кв. 1), обрати листа дитини до св. Миколая та спакувати персональний подарунок.

Цей миколаївський марафон у співпраці з багатьма молодіжними організаціями розпочинається у листопаді, і на сьогодні виходить на фінішну пряму. «Львів’яни старанно пакують подарунки для інтернатських діток і приносять їх до мальтійської домівки, — розповідають в МСД. — Протягом останнього тижня у нас не замикаються двері, а весь простір офісу закладений омріяними пакунками. Тут і велосипеди і сани, ковзани і справжні футбольні м’ячі, величезні машини, ляльки що плачуть, ведмедики і зайці, цукерки, книжки, конструктори, чоботи, черевики, куртки і джинси… і багато-багато цукерок. Запрошуємо у дитячий рай!»

Цього року також листи написали діти, що проживають у будинках сімейного типу (ДБСТ) та прийомних сім’ях Львівської області, у кризових центрах матері і дитини, у дитячій виправній колонії. Всі вони з великим нетерпінням очікують заповітного дня.

Мальтійський св. Миколай дбає про вихованців інтернатів та сиротинців не лише 19 грудня, а й впродовж цілого року. Зокрема, за зібрані кошти під час акції 2011 року, вдалося замінити покрівлю в дитячому будинку сімейного типу, що згорів напередодні дотла; закупити будівельні матеріали та провести найнеобхідніші ремонти у Бориславському, Лівчицькому, Стрілківському інтернатах; закупити найкращі дитячі книги, видані за останніх 10 років в Україні для облаштування 4-ох бібліотек в інтернатах області.

Довідка: Мальтійська Служба Допомоги – благодійна допомогова організація, що працює у сфері благодійної соціальної недержавної допомоги у Львові 20 років поспіль. Основними напрямками діяльності МСД є допомога:

  • дітям з інтернатів і сиротинців (це щорічна акція «Святий Миколай – дітям з інтернатів», допомога інтернатам і сиротинцям Львова та області впродовж року);
  • малозабезпеченим особам похилого віку (діють два постійні проекти підтримуючого харчування для стареньких – «Благодійна кухня» – гарячі обіди у стаціонарних пунктах роздачі їжі та «Кухня на колесах» – приготування та доставка гарячих обідів додому особам, що обмежені у пересуванні;
  • організація щорічних Великодніх кошиків та Різдвяних гостин для малозабезпечених потребуючих осіб похилого віку);
  • неповносправним особам та особам з особливими потребами (діти з вадами розвитку, що мешкають в спецзакладах Львова і області, особи з вадами зору, інваліди).