• Головна
  • Новини
  • У Сумах мусульмани взяли участь у благодійній акції УПЦ (МП)...

У Сумах мусульмани взяли участь у благодійній акції УПЦ (МП)

13.03.2012, 09:03
У Сумах мусульмани взяли участь у благодійній акції УПЦ (МП) - фото 1
Іноземні студенти, які вчаться в Сумському державному університеті, збирали на головній площі міста гроші для онкохворих дітей.

exklusiv.gifІноземні студенти, які вчаться в Сумському державному університеті, збирали на головній площі міста гроші для онкохворих дітей. Таким чином вони долучилися до акції «До Світлого Дня — світлі вчинки», яку ініціювали Сумська обласна державна телерадіокомпанія та Сумська єпархія Української Православної Церкви. Нагадаємо, акція проходить з 27 лютого по 17 квітня 2012 року.

Суми1.JPG

Як повідомила голова Сумського міського громадсько-молодіжного об’єднання «Соціальна організація студентів» Юлія Тарасенко, 12 березня їх громадська організація провела акцію «Розмовляючі футболки» в рамках проекту «Суми – територія толерантності», що реалізується за підтримки посольства США. Але виникла ідея провести також збір коштів в рамках іншої акції – «До Світлого Дня – світлі вчинки», адже іноземні студенти дуже хотіли допомогти онкохворим дітям Сумщини.

Бассам, студент п'ятого курсу медичного інституту Сумського державного університету та голова громадської організації «Дружба», що об'єднує мусульманську молодь, родом із Сирії. Він заявив, що в суспільстві панує думка, що араби – це терористи. Насправді це не так, тим більше в Сумах. Навпаки, іноземні студенти беруть активну участь в житті міста, в тому числі й у волонтерській роботі. Тому молодь із їх організації з радістю взяла участь в зборі коштів. Крім цього іноземні студенти-медики нещодавно зібрали благодійну допомогу для онкохворих жінок.