• Головна
  • Новини
  • Суспільні дні УГКЦ в Одесі зібрали віруючих різних Церков у спільній молитві за людей з вадами слуху...

Суспільні дні УГКЦ в Одесі зібрали віруючих різних Церков у спільній молитві за людей з вадами слуху

16.11.2010, 11:59
Суспільні дні УГКЦ в Одесі зібрали віруючих різних Церков у спільній молитві за людей з вадами слуху - фото 1
Міжконфесійна молитва, в якій взяли участь віруючі з різних церков Одеси, відкрила 15 листопада Суспільні дні УГКЦ.

Suspilnydny_UGCC1.jpgexklusiv.gifМіжконфесійна молитва, в якій взяли участь віруючі з різних церков Одеси, відкрила 15 листопада Суспільні дні УГКЦ.

Як повідомив кореспондент РІСУ в Одесі Михайло Шелудько, молитва зібрала у Свято-Михайлівському храмі Одеси священиків, пасторів та представників Української Греко-Католицької, Німецької Євангелічно-Лютеранської, Римо-Католицької, Англіканської і Баптистської Церков. Вони молилися за глухонімих – саме цій категорії людей з обмеженими можливостями присвячені цьогорічні Суспільні дні УГКЦ.

Продовжив молитовну зустріч Одесько-Кримський екзарх УГКЦ Василь (Івасюк). Він представив ідею Громадських днів з богословської та пастирської точок зору. За словами владики, служіння ближнім, і особливо глухонімим, допоможе людині не тільки виконати заповідь Господню, але і багато чому навчитися у тих, кому вона служить. «У духовному плані глухі люди можуть чути набагато краще, ніж ті, у кого вуха здорові, а німі говорити набагато більше, ніж ті, хто має дар мови», – сказав єпископ.

Suspilny-dny_Shaban.jpgПро історію і значення Суспільних днів розповів о. Ігор Шабан, голова Комісії УГКЦ для сприяння єдності між християнами. Він спеціально приїхав з Києва для того, щоб взяти участь в одеській благодійній програмі, а також виступити на прес-конференції 16 листопада.

Zhdan.jpg«Книгу єднання» представив канцлер Одесько-Кримського екзархату о. Володимир Ждан. Як пояснив священик, до Книги записуються молитви і побажання про відновлення християнської єдності, а також вклеюються світлини, які відображають спільне служіння християн різних Церков.

Суспільні дні продовжаться в Одесі 16 листопада. О 12:00 в ІА «Міст Одеса» пройде прес-конференція (вул. Ланжеронівська, 5), в ході якої презентують збірник наукових праць «Мова жестів і сучасність» і діяльність Центру душпастирства осіб з вадами слуху «Надія». О 16:00 відбудеться круглий стіл «Особлива комунікація» (Лютеранська кірха, вул. Новосельського 68), після чого Суспільні дні в Одесі завершить презентація програми для осіб з вадами слуху.

Як вже повідомлялося, IV Cуспільні дні УГКЦ розпочалися 7 листопада у Києві. Тема цьогорічних Днів: «На початку було Словокомунікація у ХХІ столітті». Заходи тривають увесь листопад і проходять у Києві, Житомирі, Харкові, Одесі, Херсоні, Кіровограді і Луцьку.