• Головна
  • Новини
  • Кардинала Пароліна на летовищі у Борисполі зустріли на високому державному рівні...

Кардинала Пароліна на летовищі у Борисполі зустріли на високому державному рівні

16.06.2016, 10:30
Кардинала Пароліна на летовищі у Борисполі зустріли на високому державному рівні - фото 1

Поруч із залою офіційних делегацій у Борисполі зібрались представники церковної та державної влади. Оркестр Почесної варти Міністерства оборони України завершував свої останні приготування до зустрічі гостей. Запізнення літака, різке погіршення погоди не завадило з радістю зустрічати кардинала П`єтро Пароліна, делегата Папи Франциска на українській землі.

Поруч із залою офіційних делегацій у Борисполі зібрались представники церковної та державної влади. Оркестр Почесної варти Міністерства  оборони України завершував свої останні приготування до зустрічі гостей. Запізнення літака, різке погіршення погоди не завадило з радістю зустрічати кардинала П`єтро Пароліна, делегата Папи Франциска на українській землі.

Паролін_2.JPG

За повідомленням Католицького медіа-центру, на летовищі кардинала Пароліна зустрічали: Апостольський нунцій в Україні архиєпископ Клаудіо Ґуджеротті з працівниками нунціатури, Митрополит Мечислав Мокшицький (Голова конференції єпископату Римо-Католицької Церкви в Україні), кардинал Любомир (Гузар) та Верховний Архиєпископ Києво-Галицький Святослав, глава Української Греко-Католицької Церкви. Державну владу представляв Степан Кубів – Перший віце-прем`єр-міністр України, Тетяна Іжевська – Надзвичайний і Повноважний Посол України при Святому Престолі, представники місцевого самоврядування.

Паролін_1.JPGПаролін_1.JPG

Офіційну церемонію привітання розпочав оркестр Почесної варти виконанням Понтифікального гімну Ватикану, потім прозвучав гімн України. Після цього кардинал Паролін скуштував український коровай із сіллю і підійшов привітатись до представників делегацій.

Під звуки Запорізького маршу оркестр покинув летовище, а кортеж з Державним секретарем вирушив до нунціатури. Разом із кардиналом Пароліном в Україну прибув монсеньйор Вісвальдас Кульбокас, який також працює у Державному секретаріаті.

Паролін_3.JPG

Сьогодні, 16 червня, кардинал прибуде до Запоріжжя, де матиме зустріч з переселенцями, з комітетом «Папа для України», представниками місцевої влади, духовенством дієцезії та Радою Церков. А пізніше – відвідає один з проектів благодійної організації Карітас.

За перебігом візиту Державного секретаря в Україну можна слідкувати через Телебачення Віковічного Слова, або ж на каналі Youtube.