• Головна
  • Новини
  • Члени постійного Синоду УГКЦ завтра у Ватикані зустрінуться з Папою Римським...

Члени постійного Синоду УГКЦ завтра у Ватикані зустрінуться з Папою Римським

04.03.2016, 15:27
Члени постійного Синоду УГКЦ завтра у Ватикані зустрінуться з Папою Римським - фото 1
Про це сказав сьогодні під час брифінгу з нагоди відкриття виставки «До світла Воскресіння крізь терни катакомб» (про Львівський Псевдособор 1946 року) Блаженніший Любомир (Гузар).

exklusiv.gif5 березня єпископи УГКЦ, які є членами Постійного Синоду Української Греко-Католицької Церкви, зустрінуться з Папою Римським Франциском. 

Постійний_Синод.jpg

Про це сказав сьогодні під час брифінгу з нагоди відкриття виставки «До світла Воскресіння крізь терни катакомб» (про Львівський Псевдособор 1946 року) Блаженніший Любомир (Гузар).

«Постійний синод, ті шість єпископів, які тепер є у Римі, завтра, у суботу, мають мати зустріч зі Святішим отцем», – сказав архиєпископ-емерит.

Він надіється, що під час цієї зустрічі буде представлена ситуація з війною в Україні, йтиметься про проблеми греко-католиків, буде «глибоко і широко» проаналізована зустріч Папи з Патріархом Московським. Кардинал Гузар впевнений, що єпископи УГКЦ донесуть до Папи свою оцінку Гаванської декларації, отримають від Папи об’єктивну інформацію про цей документ. У результаті зустрічі з Папою, за словами Блаженнішого Любомира, можливо будуть заяви з боку Постійного Синоду УГКЦ.

Нагадаємо, засідання Постійного Синоду під проводом Глави УГКЦ Патріарха Святослава у Римі тривають з 29 лютого по 6 березня 2016 року. Д о складу Постійного Синоду УГКЦ належать владики: Володимир (Війтишин), Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський, Кен (Новаківський), Єпарх Нью-Вестмінстерський, Ярослав (Приріз), Єпарх Самбірсько-Дрогобицький, Борис (Ґудзяк), Єпископ єпархії Святого Володимира Великого в Парижі для українців греко-католиків Франції, Бельгії, Нідерландів, Люксембургу та Швейцарії.

Як РІСУ повідомляла, 12 лютого у Гавані відбулася перша в історії зустріч Папи Римського та Патріарха Московського, за результатами якої була підписана спільна декларація.

Пункти цієї декларації, що стосуються України і УГКЦ, викликали більше запитань, ніж відповідей. Коментуючи підписаний у Гавані документ, Глава УГКЦ Патріарх Святослав сказав: «Цей текст викликав глибоке розчарування серед багатьох вірних УГКЦ тай просто небайдужих громадян України. Сьогодні багато хто звертався до мене з цього приводу і говорив, що почувається зрадженим Ватиканом, розчарованим половинчастістю правди в цьому документі і навіть непрямою підтримкою з боку Апостольської Столиці агресії  Росії проти України. Я, безперечно, розумію ці почуття. Проте я заохочую наших вірних не драматизувати цієї Декларації та не перебільшувати її значення для церковного життя. Ми пережили не одну подібну заяву, переживемо й цю».