• Головна
  • Новини
  • У Ватикані за участю Папи Франциска посвятили новий стяг Швейцарської Гвардії...

У Ватикані за участю Папи Франциска посвятили новий стяг Швейцарської Гвардії

04.05.2015, 09:47
У Ватикані за участю Папи Франциска посвятили новий стяг Швейцарської Гвардії - фото 1
1 травня 2015 р. після призначення нового Командира Папської Швейцарської Гвардії, що відбулося 7 лютого, у Ватикані пройшла церемонія посвячення нового прапора цього військового корпусу.

Ватикан.jpg1 травня 2015 р. після призначення нового Командира Папської Швейцарської Гвардії, що відбулося 7 лютого, у Ватикані пройшла церемонія посвячення нового прапора цього військового корпусу.

З цієї нагоди кардинал Паролін, Державний Секретар, відслужив Святу Месу в каплиці Тевтонського Цвинтаря, що на території Держави-Міста Ватикану, здійснивши обряд посвяченням стягу, опісля на подвір’ї казарми відбулася військова урочистість, в якій, несподівано для багатьох учасників, взяв участь також і Папа Франциск.

Промовляючи після того, як новий командир виголосив свою промову, Святіший Отець склав йому свої побажання з нагоди початку служіння, поділившись із присутніми кількома думками про його характеристики. За його словами, командир повинен бути мужем єдності, милосердя, любові та смирення. Папа побажав йому здійснювати дар батьківства стосовно підлеглих, просячи на молитві у Святого Духа дару зростання єдності і братерства між усіма членами корпусу.

Підсумовуючи, Святіший Отець згадав девіз Швейцарської Гвардії: «Mut und Demut», тобто, «Сміливість і покора», наголосивши, що командувати по-євангельському означає служити. На завершення Папа уділив Апостольське благословення новому командирові, гвардійцям та їхнім родичам. Про це повідомляє Радіо Ватикан.