• Головна
  • Теми
  • Папа чекає на католицьких єпископів з України, щоб отримати об’єктивну інформацію про війну в країні...

Папа чекає на католицьких єпископів з України, щоб отримати об’єктивну інформацію про війну в країні

10.02.2015, 15:41
Візит Ad limina запланований у Ватикані на 16-21 лютого.

З огляду на неоднозначну реакцію на слова Папи Франциска від 4 лютого, де він назвав події в Україні «братовбивчою війною», прес-секретар Римського Архиєрея Федеріко Ломбарді спробував прояснити ситуацію з оцінкою Папи подій в Україні.

«Святий Престол уважно стежить за кризовими ситуаціями у різних частинах світу, в тому числі і в східних регіонах України. Звертаючи увагу на  ескалацію конфлікту, який забрав безліч безневинних жертв, Папа  Франциск в черговий раз закликав до миру та до молитви за тих, хто був убитий і поранений в результаті бойових дій. Папа також підкреслив необхідність відновлення переговорів як єдино можливий логічний вихід з цієї ситуації», – наголосив Федеріко Ломбарді.

Як наголошують у Ватикані: «Папа завжди хотів звернутися до всіх зацікавлених сторін, покладаючись на щирі зусилля кожного з них по здійсненню угод, досягнутих за спільною згодою, і посилаючись на принцип міжнародного права, до якого Святий Престол кілька разів звертався з початку кризи. Як часто повторював Іван Павло II, людство повинне знайти в собі мужність змінити право сили на силу закону».

Федеріко Ломбарді підкреслив, що Святий Отець радо чекає католицьких єпископів з України під час їх візиту Ad limina, запланованого у Ватикані на 16-21 лютого. Це, за словами прес-секретаря Папи, «стане нагодою отримати безпосередню інформацію про стан справ у цій дорогій країні, щоб втішити Церкву і тих, хто страждає, та оцінити разом шляхи до примирення та миру».