• Головна
  • Новини
  • Під час проголошення нових святих у Ватикані одне з прохань зачитали українською мовою...

Під час проголошення нових святих у Ватикані одне з прохань зачитали українською мовою

25.11.2014, 10:02
Під час проголошення нових святих у Ватикані одне з прохань зачитали українською мовою - фото 1
Під час Меси, яку Папа очолив на площі Святого Петра у Ватикані в неділю, 23 листопада 2014 року, проголошено святими Католицької Церкви шістьох блаженних.

Папа_Ватикан.jpgПід час Меси, яку Папа очолив на площі Святого Петра у Ватикані в неділю, 23 листопада 2014 року, проголошено святими Католицької Церкви шістьох блаженних.

За повідомленням Радіо Ватикан, під час цього урочистого Євхаристійного богослужіння уривок з Євангелії прочитано латинською та грецькою мовами, а під час молитви вірних одне з прохань було зачитане українською.

Папа, зокрема, сказав: «Сьогодні Церква ставить перед нами приклад нових святих, які саме через діла великодушної посвяти себе Богові та ближнім служили, кожен у своєму середовищі, Божому царству, ставши його спадкоємцями».

«Здійснюючи канонізацію, – підсумував Папа, – ми ще раз визнали таїнство Божого Царства та вшанували Христа Царя, Пастиря, сповненого любові до свого стада. Нехай же нові святі своїм прикладом та заступництвом спричиняться до зростання у нас радості, яка випливає з того, що ходимо шляхами Євангелія, з рішення прийняти його, як компас нашого життя».

нові_святі.JPG

Нові святі це: Джованні Антоніо Фаріна, єпископ італійського міста Віченци, який заснував Згромадження Сестер Святої Доротеї Дочок Святих Сердець, о. Куріакос Еліа Чавара від Святої Родини, співзасновник Згромадження Кармелітів Непорочної Діви Марії, о. Людовіко да Казоріа, ОБМ, Засновник Згромадження Сестер Елисаветинок, які належать до францисканської чернечої родини, брат Нікола з Лонгобарді, монах з Ордену Мінімів, с. Євфразія Елюватінгаль від Святого Серця, зі Згромадження Сестер Матері Кармелю, та Амато Ронконі, що належав до Третього Чину Фанцисканців та заснував лікарню для убогих прочан в містечку Салудечо (центральна Італія).