• Головна
  • Новини
  • Патріарх Святослав та архиєпископ Мечислав Мокшицький у Ватикані візьмуть участь у Синоді Католицької Церкви...

Патріарх Святослав та архиєпископ Мечислав Мокшицький у Ватикані візьмуть участь у Синоді Католицької Церкви

11.09.2014, 10:01
Патріарх Святослав та архиєпископ Мечислав Мокшицький у Ватикані візьмуть участь у Синоді Католицької Церкви - фото 1
Секретаріат Синоду Єпископів Католицької Церкви оприлюднив список учасників Надзвичайної Асамблеї Синоду єпископів про сім’ю, яка буде проведена у Ватикані 5-19 жовтня 2014 року.

РКЦ.JPGСекретаріат Синоду Єпископів Католицької Церкви оприлюднив список учасників Надзвичайної Асамблеї Синоду єпископів про сім’ю, яка буде проведена у Ватикані  5-19 жовтня 2014 року.

Список налічує 253 учасники з усього світу, серед яких 191 – це синодальні отці, більшість з яких є головою або заступником голови місцевої Єпископської Конференції. 

Україну будуть представляти Патріарх Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, та архиєпископ-митрополит Львівський Мечислав Мокшицький, Голова Конференції Римо-Католицьких Єпископів України. Східні Церкви будуть представляти 13 єрархів.

У Синоді братимуть участь керівники відомств Римської Курії, експерти та аудитори, серед яких 14 подружніх пар. Для участі в обговореннях запрошено також і так званих братніх делегатів, які представляють некатолицькі Церкви. Про це повідомляє Радіо Ватикан.