• Головна
  • Новини
  • Андрій Шевченко попросив Папу Франциска молитися за Україну...

Андрій Шевченко попросив Папу Франциска молитися за Україну

02.09.2014, 17:20
Андрій Шевченко попросив Папу Франциска молитися за Україну - фото 1
Молитися за Україну попросив Андрій Шевченко Папу Римського Франциска, зустрівшись з Понтифіком в рамках благодійної акції – "Матчу заради миру і релігійного співробітництва", інформує сайт 24 football.

папа_і_футбол.JPGМолитися за Україну попросив Андрій Шевченко Папу Римського Франциска, зустрівшись з Понтифіком в рамках благодійної акції – "Матчу заради миру і релігійного співробітництва", інформує сайт 24 football.

За інформацією Радіо Ватикану, зустріч Папи з зірками футболу відбулася 1 вересня  у залі імені Папи Павла VІ у Ватикані. Незвичайний футбольний матч за участю світових зірок футболу відбувся того ж вечора на Олімпійському стадіоні в Римі. Відомі футболісти представляли різні віровизнання. Серед учасників поєдинку були, крім Андрія Шевченка, Ліонель Мессі, Джанлуїджі Буффон, Дієґо Марадана та інші.

«Ні всім дискримінаціям! Як з приводу релігії чи раси, так і з приводу культури. Релігії завжди приносять любов, ніколи ненависть» , – сказав Святіший Отець. Він подякував зіркам футболу та тренерам, які приєднались до цієї ініціативи на користь миру й братерства.

Папа наголосив, що спорт може зробити великий внесок в побудову мирного співіснування держав, де не буде місця для будь-якої дискримінації чи приниження. Він також звернувся із закликом замислитись над загальними цінностями, яким може сприяти футбол та спорт. А це – вірність, взаємоподіл, відкритість, прийняття іншої людини, діалог, довіра. Ці цінності об'єднують усіх людей, незалежно від раси, культури та віросповідання. Міжрелігійний футбольний матч, на думку Святішого Отця, має велике символічне значення, бо вказує, що існує можливість будувати культуру зустрічі, що існує можливість будувати мир у світі, в якому люди різних релігій, зберігаючи при цьому свою ідентичність, можуть жити в гармонії та взаємоповазі. 

Папа Франциск передав футболістам саджанець оливкового дерева, який з нагоди міжнародного футбольного матчу був посаджений на території Олімпійського стадіону в Римі.