• Головна
  • Новини
  • Після референдуму католики Криму відчувають страх і тривогу...

Після референдуму католики Криму відчувають страх і тривогу

19.03.2014, 11:52
Кримські католики після референдуму, на якому було висловлено бажання народу відокремитися від України і ввійти в Російську Федерацію, відчувають страх і тривогу.

Кримські католики після референдуму, на якому було висловлено бажання народу відокремитися від України і ввійти в Російську Федерацію, відчувають страх і тривогу.

Тепер, коли виникла нова ситуація в Криму, католики опинилися в скрутному становищі. Яцек Пиль, єпископ римо-католицької Одесько-Сімферопольської єпархії , що відповідає за Крим, в інтерв'ю Sir не приховував своєї заклопотаності: «Ми потребуємо допомоги та духовної підтримки, просимо молитов під час Великого посту, тому що нам потрібне чудо, чудо миру».

На питання про те, чого він чекає від зустрічі у Ватикані Папи і Глави УГКЦ Патріарха Святослава (Шевчука), єпископ відповів: «Ми чекаємо духовної допомоги. Вчора під час молитви Непорочному серцю Діви Марії ми підтвердили свою вірність Папі Франциску. Ми з ним. Для нас молитва Папи дуже важлива». Франциск вже не раз під час недільної проповіді закликав до миру і діалогу в Україні.

Сильну заклопотаність ескалацією напруженості в інших регіонах України висловив єпископ Одесько-Сімферопольський монсеньйор Броніслав Бернацький. «Ситуація - вкрай небезпечна, всі ми сподіваємося, що західні політичні сили зможуть зупинити Путіна», – сказав він.

Єзуїти України теж критикують дії Росії. Їхній настоятель Давид Назар в інтерв'ю журналу «Народи» заявив, що проведена «цілком незаконна окупація». Отець Назар вважає, що з боку Путіна це «не акт агресії, а прояв страху». Про це повідомляє Кореспондент.