• Головна
  • Новини
  • Патріарх Святослав освятив перший храм УГКЦ у Кропивницькому...

Патріарх Святослав освятив перший храм УГКЦ у Кропивницькому

08.11.2016, 10:20
Патріарх Святослав освятив перший храм УГКЦ у Кропивницькому - фото 1
Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав 6 листопада освятив у Кропивницькому храм Різдва святого Івана Хрестителя. Співсвятителем був владика Михайло (Бубній), Екзарх Одеський.

Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав 6 листопада освятив у Кропивницькому храм Різдва святого Івана Хрестителя. Співсвятителем був владика Михайло (Бубній), Екзарх Одеський.

kropyvnytsk.jpg

Глава Церкви наголосив, що новий храм пов'язаний із народженням греко-католицької громади в Кіровограді, а тепер у Кропивницькому. Глава УГКЦ привітав кропивничан зі святом освячення храму.

У проповіді до вірних Предстоятель Церкви зауважив, що кожен, «хто сьогодні дивиться на Україну, яка воює за своє життя, дуже легко може розпізнати в наших містах і селах ситуацію, про яку ми читаємо в Євангелії, – про ситуацію, яка склалася в місті Наїн у Галілеї». «Ми почуваємося наче в облозі смерті. Скільки сьогодні нашими містами і селами проходить подібних похоронних процесій, скільки матерів плачуть сьогодні над своїми дітьми, яких бездиханними привозять із фронту», – сказав Блаженніший Святослав.

І ми питаємо, каже Глава Церкви, себе, один одного, а передусім Господа Бога, де ж є вихід із ситуації, що нас завтра очікує, чи є в нас надія. «Якось, - розповів проповідник, - один достойний представник Канадської Церкви запитав мене, чи ви в Україні маєте надію. Я йому відповів: очевидно, що маємо, бо ми є християнами».

А де є це місце зустрічі з Богом? «І на це питання в унікальний спосіб ми отримуємо відповідь у цьому святому храмі», – вважає Блаженніший Святослав.

«Сьогодні тут в освяченні цього храму в місті Кропивницькому, – продовжив Глава Церкви, –  Господь Бог навідується до свого народу. Сам Спаситель каже сьогодні кожному з нас: не плачте! не сумуйте! Ось Я беру вас за руку, веду вас разом з собою у перемогу над гріхом і смертю, над смутком, відкриваю вам двері життя вічного». Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.