• Головна
  • Новини
  • Глава УГКЦ привітав сестер служебниць зі 125-літтям Згромадження...

Глава УГКЦ привітав сестер служебниць зі 125-літтям Згромадження

29.08.2016, 10:19
Глава УГКЦ привітав сестер служебниць зі 125-літтям Згромадження - фото 1
Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав узяв участь у святкуваннях у Львові з нагоди 125-ліття заснування Згромадження сестер служебниць Непорочної Діви Марії.

Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав узяв участь у святкуваннях у Львові з нагоди 125-ліття заснування Згромадження сестер служебниць Непорочної Діви Марії.

Під час свого слова до сестер Блаженніший Святослав відзначив, що одне з головних завдань Глави Церкви – бути стержнем, який об’єднує всю українську Церкву, розсіяну по цілому світі, в одне єдине тіло. «Такою невід’ємною зв’язковою силою української Церкви є сестри служебниці. Бо в яку би країну світу я не поїхав, і там, де я був, і де ще не був, усюди присутні активні сестри служебниці», – додав Архиєрей.

Сестри_служебниці.jpg

«Цим святкуванням одержуємо унікальний шанс особисто торкнутися святості того моменту, коли 125 років тому маленька група дівчат довкола блаженної Йосафати склала перші обіти. Лише, можливо, з плином часу ми усвідомили, що реально Бог був присутній у той момент. Адже це непросто група дівчат сповнила свою мрію. Це був момент історії спасіння українського народу», – наголосив Пактріарх Святослав.

Говорячи про види служіння, які здійснюють сестри служебниці, Блаженніший Святослав відзначив, зокрема соціальне. «Це те, – сказав він, – що сестри завжди робили. Кожна епоха мала свої потреби. Можливо, сьогодні соціальні питання, які стоять перед Україною, інші, ніж соціальні проблеми на інших континентах. Дуже важливо це зберегти. Мені сьогодні було дуже приємно бачити дітей дитячого будинку сімейного типу і спостерігати, як вони просто розквітають від любові сестер служебниць. Знаю, що сестри у Львові також мають спільноту для дівчат, які походять із Донбасу, зони бойових дій, дітей переселенців, бо про них нема більше кому подбати».

«За всі моменти опіки над хворими, потребуючими, раненими, соціальноопущеними, відкинутими хочу вам подякувати, сестри. Бо все те, що ви зробили для найменших Христових, тільки Він знає», – сказав Глава Церкви.

Другий вид служіння, за який подякував Блаженніший Святослав сестрам, – катехитичне. Цього року в Україні, зокрема, ми відзначаємо 25 років катехитичного служіння в нашій Церкві.

«Не знаю, – відзначив духовний лідер греко-католиків, – чи ми до кінця свідомі всього того, що сестри зробили для відродження катехитичного служіння. Не знаю, чи наша Церква до кінця сьогодні свідома, скільки людей сестри служебниці привели до Бога через катехитичне служіння по наших парафіях у цілому світі. За те вам велике спасибі від всієї нашої Церкви».

Також подякував за колосальну виховну роботу, яку сестри служебниці чинять через шкільництво.

«Нехай цей ювілейний рік – 125 років заснування Згромадження – перетвориться на таке молитовно-літургійне пригадування за всі ті Божі діла, які Бог творив і творитиме в житті нашої Церкви через вас», – побажав Архиєрей.

«Обіцяю, що буду поруч. Обіцяю, що матиму відкрите серце і вухо, і навіть слово, якщо ви його потребуватимете. Очікую на співпрацю, що ми будемо один одного чути й розуміти, аби разом служити. Щоби весь світ зрозумів, хто така сестра служебниця Пречистої Діви Марії», – запевнив Глава УГКЦ сестер у своїй підтримці. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.