• Головна
  • Новини
  • «Візит кардинала Пароліна до УКУ – свідчення розуміння важливості університетів для християнської культури», – владика Борис (Ґудзяк)...

«Візит кардинала Пароліна до УКУ – свідчення розуміння важливості університетів для християнської культури», – владика Борис (Ґудзяк)

18.06.2016, 23:54
«Візит кардинала Пароліна до УКУ – свідчення розуміння важливості університетів для християнської культури», – владика Борис (Ґудзяк) - фото 1
Кардинал П’єтро Паролін завітав на філософсько-богословський факультету УКУ, а також зустрівся із семінаристами з усієї України в Львівській духовній семінарії Святого Духа УГКЦ.

“Папа Франциск підтримує Україну, яка страждає від війни. А присутність кардинала Пароліна, держсекретаря Ватикану, по-світському – прем’єра папської держави, в УКУ є свідченням глибокого розумінням важливості університетів для християнської культури та особливого місця УКУ в сучасному українському суспільстві та навчально-науковому просторі”, – Президент УКУ Владика Борис (Ґудзяк) про візит державного секретаря Апостольського Престолу кардинала П’єтро Пароліна до університету, повідомляє прес-служба УКУ.

“Ми потішаємося тим, що наріжний камінь нашого університетського містечка, яке ми зараз активно розбудовуємо, 15 років тому – 26 червня – благословив святий папа Іван Павло ІІ. Коли ми почали його будувати, першу пожертву склав папа Бенедикт XVI. Він пожертвував на потреби Університету 100 тисяч євро, що йому подарували на День народження. Сьогодні кардинал Паролін від імені папи Франциска завітав до нашого університету і передав папське благословення та підтримку. Як українці, як християни, як академічна спільнота ми вдячні кардиналові Пароліну за візит, а особливо дякуємо папі за солідарність, яку він виявляє до нашого народу”, – зазначив Владика Борис .

Кардинал П’єтро Паролін завітав на філософсько-богословський факультету УКУ, а також зустрівся із семінаристами з усієї України в Львівській духовній семінарії Святого Духа УГКЦ. 

Державний секретар Ватикану перебуває в Україні вже декілька днів. За цей час відвідав і Східну частину – зокрема Запоріжжя, столицю, провів чимало зустрічей та розмов. Відтак під час візиту до Українського католицького університету поділився власними враженнями від подорожі:

«Я знав ситуацію в Україні. Ми у Ватикані від самого початку стежимо за подіями. Мене вразило те, що війна на Сході вразила всю державу. Навіть перебуваючи тут, у Львові, відчутна ця суспільна біда, велике національне горе. А ще я побачив, що війна в особистому житті людей пробуджує в них вміння помагати і бути солідарними. Ватиканська дипломатія чітко говорить на всіх політичних зустрічах, що ця ситуація повинна бути вирішена на рівні міжнародного правого закону з дотриманням недоторканості кордонів України. Безперечно, це повинно бути здійснено шляхом мирних переговорів».