• Головна
  • Новини
  • Запоріжжя вперше відвідав Глава Української Греко-Католицької Церкви...

Запоріжжя вперше відвідав Глава Української Греко-Католицької Церкви

17.06.2016, 10:38
Запоріжжя вперше відвідав Глава Української Греко-Католицької Церкви - фото 1

16 червня Запоріжжя з візитом вперше відвідав предстоятель Української Греко-Католицької Церкви Патріарх Святослав (Шевчук). Він прибув разом із державним секретарем Ватикану, кардиналом П’єтро Пароліном, взяв участь у заходах в римо-католицькому храмі Бога Отця Милосердного, відвідав запорізьких греко-католиків.

16 червня  Запоріжжя з візитом вперше відвідав предстоятель Української Греко-Католицької Церкви Патріарх Святослав (Шевчук). Він прибув разом із  Державним секретарем Ватикану, кардиналом П’єтро Пароліном, взяв участь у заходах в римо-католицькому храмі Бога Отця Милосердного, відвідав запорізьких греко-католиків.

Запоріжжя_1.jpg

За повідомленням кореспондента РІСУ Олени Піддубної, в аеропорту делегацію зустрічали голова Запорізької обласної державної адміністрації Костянтин Бриль, голова Запорізької обласної ради Григорій Самардак, перший заступник міського голови Запоріжжя Сергій Мішок, представники обласної та міської влади, релігійних організацій.

Глава УГКЦ Святослав (Шевчук) завітав до храму Петра і Павла на вул. Вербовій, у приватному секторі Запоріжжя. Колись тут була перша в місті римо-католицька капличка, тепер невеликий будинок є  культовою  спорудою греко-католиків. Предстоятеля привітав голова районної адміністрації по Олександрівському району  Валерій Мостовий. Як повідомляє сайт «Время новостей», напередодні візиту високого гостя на вуличку приватного сектору, на якій розташований храм, поклали асфальт. 

Запоріжжя_4.jpg

Предстоятеля Української Греко-Католицької Церкви привітали екзарх Донецький Степан (Меньок), який зараз перебуває у Запоріжжі, настоятель громади УГКЦ в Запоріжжі отець Андрій Бухвак та парафіяни.

Патріарх Святослав виступив перед віруючими у храмі. Він зазначив, що греко-католики, як і вся Україна, зараз переживають великий історичний момент. Тому Церква не може спати, а має йти до нужденних, перш за все, до постраждалих на Сході України, в зоні бойових дій, як це робить, наприклад, благодійний фонд  Карітас. Блаженніший Святослав розповів про велике значення роботи  греко-католицьких військових капеланів, які перебувають в зоні АТО разом з нашими військовими – їх поважають і бійці, і місцеве населення. Він навів такий приклад: у Лисичанську місцеві жителі попросили греко-католицького священика проводити служби в храмі, з якого втік священик Московського Патріархату, але греко-католики відмовилися це робити, щоб їх не звинуватили в тому, що вони хочуть відібрати чужий храм. Для забезпечення релігійних потреб на лінії розмежування в зоні АТО натомість планується створити десять «Пастирських станиць».

Маленька церква у Запоріжжі насилу вмістила всіх бажаючих послухати предстоятеля. Патріарх Святослав висловив надію, що його візит  послужить стимулом для того, щоб запорізькі греко-католики отримали землю для будівництва свого великого храму.

Фото автора, з сайту «Время новостей»  timenews.in.ua та сайту Запорізької облдержадміністрації zoda.gov.ua