• Головна
  • Новини
  • Головна тема вересневого Синоду УГКЦ - християнське служіння вбогим...

Головна тема вересневого Синоду УГКЦ - християнське служіння вбогим

31.05.2016, 12:32
Головна тема вересневого Синоду УГКЦ - християнське служіння вбогим - фото 1
Постійний Синод УГКЦ, який проходив у Чикаго, розглянув стан підготовки чергового Синоду Єпископів УГКЦ, що відбуватиметься 4-11 вересня у Львові. Зокрема, синодальні отці обговорили методологію та змістовну частину головної теми цьогорічного Синоду - дияконії.

unspecified2.jpg-tttt.jpgПостійний Синод УГКЦ, який проходив у Чикаго, розглянув стан підготовки чергового Синоду Єпископів УГКЦ, що відбуватиметься 4-11 вересня у Львові. Зокрема, синодальні отці обговорили методологію та змістовну частину головної теми цьогорічного Синоду - дияконії.

Ця тема є однією зі складових програми «Жива парафія», а у світлі новітніх подій в Україні набирає особливого значення, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

«Справді, дияконія, тобто християнське служіння вбогим, - це одне з найпереконливіших свідчень віри. Кожна парафіяльна спільнота покликана явити світові материнське обличчя Церкви, яка поділяє зі своїми дітьми їхні надії і тривоги, та особливою турботою оточує своїх найслабших членів. Наступний Синод мав би поміркувати над шляхами пробудження щоразу більшої свідомості дітей Церкви, що дияконія є не лише завданням церковних благодійних організацій, а і євангельським постулатом кожного Христового учня», – сказав у коментарі владика Богдан (Дзюрах), секретар Синоду епископів УГКЦ.