• Головна
  • Новини
  • На святкуванні 150-ліття від дня народження Шептицького у Львові очікують до 70 тисяч паломників...

На святкуванні 150-ліття від дня народження Шептицького у Львові очікують до 70 тисяч паломників

27.07.2015, 15:32
На святкуванні 150-ліття від дня народження Шептицького у Львові очікують до 70 тисяч паломників - фото 1
До українського народу звернуться Патріарх Святослав і Президент України.

На святкування 150-ліття від дня народження Митрополита Андрея Шептицького до Львова прибудуть від 50-ти до 70-ти тисяч гостей.

Про це сьогодні на прес-конференції з нагоди урочистостей повідомив владика Венедикт (Алексійчук), передає кореспондент «Вголосу».

pamyatnyk_sheptyckomu.png

Як зазначив владика, урочистості розпочнуться з Архиєрейської Божественної Літургії, яку очолить Глава УГКЦ Патріарх Святослав.

«Урочистості розпочнуться 29 липня о 10:00 відкриттям та освяченням пам’ятника митрополиту Андрею Щептицьому, у якому візьмуть участь керівництво держави та єпископи з усіх єпархій України. Згодом усі спустяться у крипту – це місце в церкві під святилищем, де поховано митрополита Андрея, щоб помолитися за його прославу. Потім ми знову повернемося до пам’ятника, де до українського народу звернуться Блаженніший Патріарх Святослав і Президент України», – розповів він.

Завершаться урочистості мистецькою програмою у Львівській опері «Я тебе кличу».

Для зручності прочан, які не зможуть потрапити до собору, на площі перед пам’ятником А.Шептицькому будуть встановлені екрани, де відбуватиметься пряма трансляція Літургії.

Детальніше про те, якими маршрутами можна потрапити до площі св. Юра, читайте тут.