• Головна
  • Новини
  • Синод єпископів УГКЦ закликав вірних ділитися своїми дарами й талантами з ближніми...

Синод єпископів УГКЦ закликав вірних ділитися своїми дарами й талантами з ближніми

11.09.2014, 13:29
Синод єпископів УГКЦ закликав вірних ділитися своїми дарами й талантами з ближніми - фото 1
Головну тему Синоду УГКЦ – "Управління Божими дарам», який 6-14 вересня проходить у Брюховичах (Львівщина), прокоментував владика Давид (Мотюк), єпарх Едмонтонський УГКЦ.

Давид_(Мотюк).jpgГоловну тему Синоду УГКЦ – "Управління Божими дарам», який 6-14 вересня проходить у Брюховичах (Львівщина), прокоментував владика Давид (Мотюк), єпарх Едмонтонський УГКЦ.

«Ми, християни, не можемо лише самі користати з дарів, талантів, скарбів, які "позичив" нам Господь. Потрібно ділитися ними з іншими, допомагати тим, хто потребує цього», – такі слова прозвучали у головній доповіді, з якою 10 вересня владика Давид виступив на третій сесії Синоду Єпископів УГКЦ.

Тема "Управління Божими дарами", на думку головного доповідача, є дуже актуальною, особливо зараз, коли секуляризація поширюється в усьому світі: у Канаді, Америці, Україні. «І ми часто забуваємо, що існує Бог. Забуваємо, що те все, що ми одержали в житті (дари, таланти, скарби), - позичив нам Господь. Ми, християни, не можемо лише самі користати з цих талантів. Потрібно ділитися ними з іншими, допомагати тим, хто цього потребує», – вважає він.

Владика Давид розповів, що Синод пропонує, аби робочі групи стратегії «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом», заслухавши головну доповідь на Синоді, від імені його членів поширювали її основну думку.

«Наші вірні в усьому світі мають зрозуміти, як користуватися Божими дарами, що з ними робити», - зауважив єпископ. Наприклад, каже він, хоча б одну годину на тиждень можна присвятити відвідуванню хворих чи похилих віком або поділилися шматком хліба з тим, хто не має що їсти… У зв'язку з цим він пригадав слова Матері Терези: як можна проповідувати Добру Новину голодним.

Єпископ переконує, що важливо ділитися власними дарами і талантами не лише у своїй спільноті, Церкві, а поза її межами. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.