• Головна
  • Новини
  • Католицькі єпископи Франції уважно стежать за відродженням України і випробовуваннями, які випали на її долю...

Католицькі єпископи Франції уважно стежать за відродженням України і випробовуваннями, які випали на її долю

10.09.2014, 10:31
Католицькі єпископи Франції уважно стежать за відродженням України і випробовуваннями, які випали на її долю - фото 1
Про це йдеться у промові представника Конференції єпископів Франції владики-емерита Жерара Докура 8 вересня на Синоді єпископів УГКЦ.

Про це йдеться у промові представника Конференції єпископів Франції владики-емерита Жерара Докура 8 вересня на Синоді єпископів УГКЦ, який 7–14 вересня 2014 р. відбувається у Брюховичах, поблизу Львова, на тему «Відповідальність за Божі дари».

«Ми уважно стежимо за відродженням України і, водночас, за тяжкими випробуваннями, які випали на  її долю. В цих обставинах, гідне подиву Ваше безперестанне намагання свідчити добру новину Христа.Католицькі єпископи Франції надзвичайно вдячні Його Блаженству, Верховному Архиєпископу Святославу, за надання об’єктивної і точної інформації про події в Україні, викладені у листі від імені Вашого постійного Синоду від 4-5 червня, та у листі від 21 серпня, де окреслено загальну ситуації та описано наклепницькі звинувачення проти Вашої Церкви, які мали місце. Владика Борис (Ґудзяк), член даного Синоду та конференції єпископів, також постійно інформував нашу єпископську конференцію про події останніх місяців. Приналежність Владики  Бориса до обох структур є свідченням постійного єднання Вашої та Французької Церков», – наголосив у промові єпископ Жерар Докур.

hqdefault.jpg

Він також згадав важкі часи для УГКЦ, коли ця Церква була переслідувана радянським режимом, і висловив жаль, що тоді католики Франції не були активними у захисті УГКЦ.

«Наші стосунки є дуже давніми, проте вони не завжди були такими міцними. Ми повинні зізнатися, що протягом понад 50-літніх довгих та важких випробувань для Вашої Церкви, коли Ваші гнобителі прагнули заперечити будь-яку згадку про Ваше існування, голоси солідарності та єднання католиків Франції були дуже поодинокими», – сказав владика.

Єпископ Жерар Докур назвав три реалії, які наявні в сьогоднішньому суспільстві: релігійна байдужість, видимість Церкви у суспільстві та євангелізація. Він також наголосив, що приєднується до теми Синоду УГКЦ.

«Я приєднуюсь до теми вашого Синоду: «Відповідальність за Божі дари», тобто управління дарами, бо недостатньо лише мати дари, потрібно поставити їх на службу Господові, нашим братам – важливо, щоб в середині Церкви кожен визнав, що він потребує дарів інших людей».

За словами Глави УГКЦ Патріарха Святослава (Шевчука), тема Синоду УГКЦ дуже важлива, адже кожна людина обдарована Богом.

«Наш обов’язок – вміло і правильно управляти Божими дарами. Ми, одержуючи дар, одержуємо і відповідальність за нього. Тож повинні прозвітувати перед нашим Творцем за ці дари», – пояснив він у відеоблозі для «Живого.ТБ».