• Головна
  • Новини
  • Глава УГКЦ надіється, що новий Папа надасть цій Церкві патріарший статус...

Глава УГКЦ надіється, що новий Папа надасть цій Церкві патріарший статус

15.03.2013, 08:52
Глава УГКЦ надіється, що новий Папа надасть цій Церкві патріарший статус - фото 1
Глава УГКЦ Святослав (Шевчук) висловив надію, що новообраний Папа Франциск підтримає прагнення УГКЦ отримати патріарший статус.

Святослав.jpgexklusiv.gifГлава УГКЦ Святослав (Шевчук) висловив надію, що новообраний Папа Франциск підтримає прагнення УГКЦ отримати патріарший статус.

«Папа знає про те, що наша Церква змагається за визнання за нею патріаршої гідності, - сказав Глава УГКЦ під час прес-конференції в Римі 14 березня, повідомляє з Риму кореспондентка РІСУ Оксана Шкодзінська. - Ми не раз із ним говорили про те, що це не є питання зовнішньої прикраси, це питання визнання дійсності, якою живе наша Церква. І таким чином кожен крок щодо подальшого розвитку – це крок до Патріархату, і очевидно, що ми будемо в той чи інший спосіб про це говорити за різних обставин. Але ми залишаємо повну свободу Святішому Отцеві цей факт оприлюднити. І я думаю, що це все ж таки станеться».

Патріарх Святослав також повідомив, що у своєму сьогоднішньому листі-привітанні він запросив Святішого Отця в Україну. «Зокрема, я повідомив, що цього року ми святкуємо ювілей – 1025-річчя хрещення Русі України і з цієї нагоди буде освячений наш кафедральний собор у Києві. Ми про цей собор також із ним багато говорили за різних обставин. Сподіваюся, що він прийме моє запрошення», - сказав Глава УГКЦ.

За словами Патріарха Святослава (Шевчука), ще однією нагодою до тіснішого спілкування з новим Папою стане 50-ліття перенесення мощей св. Йосафата Кунцевича до базиліки апостола Петра, яке УГКЦ відзначатиме 25 листопада.

«Це відбувалося в контексті ІІ Ватиканського Собору і сам тодішній Папа був присутній на цій події. Цього року ми хочемо зробити прощу українського єпископату до Рима і сподіваємося, що буде й момент зустрічі зі Святішим Отцем», - додав Глава УГКЦ.