• Головна
  • Новини
  • Загальноміське традиційне освячення води у Львові цьогоріч відбулося без участі владик УГКЦ...

Загальноміське традиційне освячення води у Львові цьогоріч відбулося без участі владик УГКЦ

22.01.2013, 15:37
Загальноміське традиційне освячення води у Львові цьогоріч відбулося без участі владик УГКЦ - фото 1

У Львові на пл. Ринок 19 січня відбулося загальноміське освячення води, в якому взяли участь представники різних християнських конфесій. Очолив освячення єпископ Львівський і Галицький УПЦ (МП) владика Філарет. Участь у церемонії взяли священики УГКЦ, однак без владик. Не було й владики УПЦ КП.

Венедикт_Алексійчук.jpgУ Львові на пл. Ринок 19 січня відбулося загальноміське освячення води, в якому взяли участь представники різних християнських конфесій. Очолив освячення єпископ Львівський і Галицький УПЦ (МП) владика Філарет. Участь у церемонії взяли священики УГКЦ, однак без владик. Не було й єрархів УПЦ КП.

За словами єпископа-помічника Львівського УГКЦ Венедикта (Алексійчука), така ситуація склалась тому, що цьогоріч очолювати спільне водосвяття випала черга Українській Православній Церкві (Московського Патріархату).

«Я Вас відсилаю до мера міста. Я звертав на це увагу декілька тижнів перед тим, що так буде. Але в нас є місцева влада, яка керує. Це їхнє рішення. Ситуація банальна і патова: позаминулого року я очолював водосвяття, а минулого року очолювали вірмени, а я виголошував кілька молитов, хоча наші браття православні казали мені: «то монофізити – освячення не важне». Цього року є черга Московського Патріархату, а вони ні з ким, ніколи не співслужать», – наголосив владика Венедикт, відповідаючи 22 січня під час лекції в УКУ на запитання журналістів чому на освяченні води не було владик УГКЦ.

За словами єпископа, на площі було не менше 70% греко-католиків, тому надалі організаторам загальноміського освячення води це потрібно враховувати. Разом з тим єпископ додав, що хоч не було єрархів УГКЦ, греко-католицькі священики на водосвятті все ж були присутні.