• Головна
  • Новини
  • У Львові вшанували 20-річчя перенесення з Риму мощей Патріарха Йосифа Сліпого...

У Львові вшанували 20-річчя перенесення з Риму мощей Патріарха Йосифа Сліпого

30.08.2012, 14:58
У Львові вшанували 20-річчя перенесення з Риму мощей Патріарха Йосифа Сліпого - фото 1

Цими днями минає 20-та річниця перенесення тлінних останків Слуги Божого Блаженнішого Патріарха Йосифа, ісповідника віри УГКЦ з Патріаршого Собору Святої Софії у Римі до архикатедрального храму Святого Юрія у Львові. З цієї нагоди 29 серпня в соборі, де спочиває Патріарх, служилась Архиєрейська Літургія за його прославу.

Йосип_(Сліпий).jpgЦими днями минає 20-та річниця перенесення тлінних останків Слуги Божого Блаженнішого Патріарха Йосифа (Сліпого), ісповідника віри УГКЦ з Патріаршого Собору Святої Софії у Римі до архикатедрального храму Святого Юрія у Львові. З цієї нагоди 29 серпня в соборі, де спочиває Патріарх, служилась Архиєрейська Літургія за його прославу. 

Очолив Богослуження колишній його учень, а тепер нововисвячений владика Борис (Гудязк) при участі священнослужителів Собору Святого Юрія та свідків подій відродження УГКЦ.

«Історія Патріарха Йосифа насичена Божою дією. Перст Господній цього юнака з Тернополя торкнув у ранньому віці, і рука Божа провадила його», – сказав у своїй проповіді владика Борис.

«В 1963 році коли в деяких місцях в діаспорі вже звучали панахиди за душу майбутнього Патріарха – продовжив ректор УКУ - потужною рукою Господь витягає митрополита Йосифа з цього морозного пекла 18-річної неволі в таборах і ставить його на нову місію в 71-ий рік його життя».

«Загляньмо в біографію Йосифа Сліпого – це є одне велике Боже чудо» – підсумував свою проповідь владика Борис.

Відтак, усі присутні спустились в крипту, де спочивають останки блаженнішого Патріарха Йосифа. Там була відслужена панахида за душу ісповідника.

Нагадаємо, що в архикатедральному соборі Святого Юрія у Львові щопонеділка служиться Літургія за прославу Слуги Божого Патріарха Йосифа Сліпого, інформує прес-служба Львівської архиєпархії УГКЦ.