• Головна
  • Новини
  • Галичани допомагають у будівництві храму УГКЦ в Севастополі...

Галичани допомагають у будівництві храму УГКЦ в Севастополі

22.08.2012, 14:18
Галичани допомагають у будівництві храму УГКЦ в Севастополі - фото 1
На території невеликої каплиці, на місці майбутнього храму, 19 серпня, на свято Преображення Господнього, зібрались близько сотні мешканців та гостей міста. Святкова служба пройшла у супроводі хору з міста Червоноград Львівської області.

Севастополь-1.jpgexklusiv.gifНа території невеликої каплиці, на місці майбутнього храму, 19 серпня, на свято Преображення Господнього, зібрались близько сотні мешканців та гостей міста. Святкова служба пройшла у супроводі хору з міста Червоноград Львівської області.

Артисти вже більше шести років приїжджають у місто на фестиваль «Моя співоча Україна» до Дня незалежності і щоразу відвідує греко-католицьку церкву. Адміністратор колективу і голова товариства української мови «Просвіта» Микола Березовський відзначив, що «на цей раз між нашими громадськими організаціями зібрали певний внесок на побудову церкви. Ми збирали громадою, громадськими організацією, греко-католики та православні церкви, зокрема Київського Патріархату».

Севаст-2.jpg

На свято приїхав і відомий у минулому футболіст київського «Динамо» та лондонського «Арсеналу», а нині тренер Сімферопольської Таврії Олег Лужний.

Настоятель греко-католицької церкви в Севастополі о. Микола Квич відзначив, що дуже радий великій кількості віруючих, які зібрались у неділю у церкві.

Греко-католицька громада існує в Севастополі вже більше 20 років. Першими ініціаторами створення приходу були члени місцевої «Просвіти». Далі зусиллями активістів було взято в оренду та облаштоване приміщення під храм. Наразі громада нараховує більше сотні людей, а служба відбувається у тимчасовій капличці, у районі п’ятого кілометру, як зветься ця територія Севастополя. Існує план майбутньому церкви на території, яку виділила міська рада Севастополя під будівництво. Щонеділі Службу відвідують десятки людей. А у самому місті проживають тисячі людей, які, відчуваючи себе українцями, нечасто, але відвідують богослужіння, інформує кореспондент РІСУ і Севастополі Олег Савченко.