• Головна
  • Новини
  • Сьогодні Собор УГКЦ обговорює роль монашества у культурі, освіті та житті мирян...

Сьогодні Собор УГКЦ обговорює роль монашества у культурі, освіті та житті мирян

02.09.2011, 09:07
Сьогодні Собор УГКЦ обговорює роль монашества у культурі, освіті та житті мирян - фото 1
2 вересня учасники Собору роздумуватимуть над очікуваннями Церкви від богопосвячених осіб в сучасному світі.

Собор-УГКЦ.gifПредставники УГКЦ з тридцяти архиєпархій, єпархій та церковних осередків в Америці, Європі, Азії та Австралії беруть участь у роботі V сесії Патріаршого Собору про богопосвячене життя в УГКЦ, що проходить у Бразильському місті Пудентополь, в колишній новіціатській каплиці монастиря сестер служебниць.

За повідомленням Департаменту інформації УГКЦ, протягом чотирьох днів соборові учасники роздумуватимуть над тим, як створити необхідні умови для розвитку покликань до богопосвяченого життя. У ході засідань буде представлено шість доповідей та п’ятнадцять співдоповідей.

У перший день йшлося про традиційне чернече життя, монашество в історії і традиції УГКЦ, ідентичність богопосвячених осіб в Україні. Окрему увагу було звернено на харизму засновників богопосвячених спільнот в УГКЦ, східні гілки західних чинів і згромаджень в УГКЦ та спільноти богопосвячених мирян в УГКЦ.

2 вересня учасники Собору роздумуватимуть над очікуваннями Церкви від богопосвячених осіб в сучасному світі. Співдоповіді стосуватимуться очікувань мирян від богопосвячених осіб, ролі богопосвяченого життя в культурі і освіті та служіння богопосвячених осіб в шкільництві. Практичний досвід місійної праці буде представлено на прикладі діяльності богопосвячених осіб в Бразилії. Буде звернено увагу на особливості євангелізації та катехизації в Бразилії і соціальне служіння.

Соборові наради третього дня стосуватимуться виховання богопосвячених осіб. Головні доповіді  будуть присвячені ролі і місцю молитовного та інтелектуального виховання в житті богопосвячених осіб. Увага співдоповідачів буде звернена на роль сім’ї, молодіжних організацій та парафіяльних спільнот у плеканні покликань до богопосвяченого життя.

Патріарший Собор про богопосвячене життя в УГКЦ завершиться в неділю, 4 вересня,  Літургією. Після цього греко-католицькі єпископи переїдуть до м. Куритиба, де до 10 вересня триватимуть засідання Синоду єпископів УГКЦ.