• Головна
  • Новини
  • Патріарх Святослав поставив завдання перед УГКЦ до 2020 року...

Патріарх Святослав поставив завдання перед УГКЦ до 2020 року

09.05.2011, 11:28
Патріарх Святослав поставив завдання перед УГКЦ до 2020 року - фото 1
7 травня 2011 року, під час перебування Глави УГКЦ Патріарха Святослава у Дрогобичі, відбулася його зустріч з журналістами, семінаристами та духовенством. Серед численних запитань журналістів було питання про майбутнє УГКЦ.

Shevchuk.gif7 травня 2011 року, під час перебування Глави УГКЦ Патріарха Святослава у Дрогобичі, відбулася його зустріч з журналістами, семінаристами та духовенством. Одне з численних запитань журналістів стосувалося майбутнього УГКЦ.

На запитання: якою бачить Глава УГКЦ майбутнє цієї Церкви через 10 років у її внутрішньому, зовнішньому, територіальному розвитку, Патріарх Святослав відповів:

«Синод наших владик створив таку команду № 2. Мали на меті опрацювати бачення, якою ж мала б бути наша Церква через 10 років до 2020 року. Накреслили 10 таких пріоритетів того, що хотіли б за 10 років зробити. Відтак починає працювати команда № 3, яка має розпрацювати певні механізми втілення в життя. Основними були питання: молоді, євангелізації, інкультурації, питання про розвиток структур нашої Церкви, питання мови в Літургії. Можливо, для України питання мови є не настільки актуальним, але коли йдеться про інші країни, то це дуже болюче питання. У 2020 році я хотів би бачити нашу Церкву як єдиний організм, який існує в усьому світі, говорить різними мовами, проголошує Євангеліє в різних країнах, але є єдиною Церквою східної традиції. Тому, користаючи з нагоди, що тут присутні семінаристи, хотів би закликати братів дуже серйозно думати про місійне служіння».

Глава УГКЦ також акцентував і на важливості надати духовну опіку усім греко-католикам, розсіяним по світу: «Нашим завданням є іти за ними там, де вони є. Наші люди потребують душпастирів. Тоді у 2020 році, можливо, ми матимемо єпархії, митрополії і в Африці, і на Далекому Сході, і в тих країнах, де є наші люди, про яких ми і не знаємо, але вони потребують духовної опіки, потребують мати батька і хочуть знати, що той батько з України реально про них дбає і йому на них залежить».

У Дрогобичі Предстоятель УГКЦ перебував з нагоди святкування ювілеїв Владики Юліяна (Вороновського), Правлячого єпископа Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ: 75-ліття з дня уродин та 25-ліття архиєрейської хіротонії.