• Головна
  • Новини
  • У «підгорецьких отців» багато хворобливого і деструктивного, - священик УГКЦ...

У «підгорецьких отців» багато хворобливого і деструктивного, - священик УГКЦ

16.04.2011, 11:42
У «підгорецьких отців» багато хворобливого і деструктивного, - священик УГКЦ - фото 1
«Група Догнала», відома також як «підгорецькі отці», є групою нехристиянського характеру, вчення якої є небезпечним і містить багато хворобливого і деструктивного, - заявив о.Орест Вільчинський, керівник інформаційного проекту «Католицький оглядач».

Підгорецькі_отці.jpg«Група Догнала», відома також як «підгорецькі отці», є групою нехристиянського характеру, вчення якої є небезпечним і містить багато хворобливого і деструктивного, - заявив о.Орест Вільчинський, керівник інформаційного проекту «Католицький оглядач».

«По-перше, «група Догнала» або, як прийнято їх називати, «догналівці» – за іменем засновника цієї групи – це є група виразно постмодерного характеру. Такі групи виникають на Заході досить часто в досить багатьох місцях; в Україні ми з цим стикаємося вперше. Важливо наголосити, що сама група є практично нехристиянського характеру, оскільки в багатьох своїх навчаннях і віруваннях відступає від тієї доктрини, яку сповідують традиційні християнські Церкви – чи католицька, чи греко-католицька, чи православні, чи більшість протестантських», - зазначив священик 14 квітня на прес-конференції у конференц-залі ZAXID.NET .

Зокрема, за його словами, йдеться про піднесення Богородиці до рівня божества і приписування їй певних божественних аспектів, а також навчання про жіночі аспекти божества. Відтак, ця група демонструє певний синкретизм у навчанні, тобто змішування християнських, індуїстських та інших елементів, - наголосив о. Орест Вільчинський. Окрім того, за словами священика, група має гуруїстський характер, оскільки має одного лідера-гуру, вчення якого вважається непомильним.

При цьому, наголосив він, «догналівці» часто мімікрують під УГКЦ, оскільки використовують при своїх служіннях схожі обряди, а також подібні назви. Система дії групи побудована так, щоб отримати якомога більший вплив на маси, тому в центрі уваги «догналівців» є люди, які є в контакті з великою кількістю людей: вчителі, лікарі, працівники торгівлі, а також студентські об’єднання. «Рейдерські атаки» з запровадженням агентів групи у церковні рухи стосуються також УГКЦ.

«Церква над цим пильнує, старається кожного можливого моменту звернути увагу вірних, що це є небезпечні прояви, багато є хворобливого в тому, багато є деструктивного», - сказав о. Ореста, вказавши, зокрема, на те, що про небезпечний характер «групи Догнала» говорив Архієпископ Львівський Ігор Возняк.

Як РІСУ повідомляла раніше, під час прес-конференції громадські активісти Львова заявили, що не хочуть бути втягнені в акції розкольної "групи Догнала".
Джерело публікації: risu.org.uaЗа словами Ольги Сало, представника громадянського руху "Відсіч", сумновідома "група Догнала" або "підгорецькі отці", як їх інакше називають, під час своїх акцій самовільно використовють бренди відомих організацій і католицьких рухів, таким чином вводячи в оману учасників акцій і ЗМІ.