• Головна
  • Новини
  • Глава УГКЦ при зустрічі з Папою говорив про важливість діалогу між Католицькою і Православною Церквами...

Глава УГКЦ при зустрічі з Папою говорив про важливість діалогу між Католицькою і Православною Церквами

01.04.2011, 09:06
Глава УГКЦ при зустрічі з Папою говорив про важливість діалогу між Католицькою і Православною Церквами - фото 1
Під час приватної аудієнції у Папи Бенедикта XVI, яка відбулася 31 березня, Патріарх Святослав (Шевчук) говорив про виклики і завдання, які стоять перед УГКЦ. Таким завданням новий Глава цієї Церкви назвав розвиток екуменічного діалог між Католицькою і Православною Церквами.

Svyztoslav-Sh.gifПід час приватної аудієнції у Папи Бенедикта XVI, яка відбулася 31 березня, Патріарх Святослав (Шевчук) говорив про виклики і завдання, які стоять перед УГКЦ. Таким завданням новий Глава цієї Церкви назвав розвиток екуменічного діалогу між Католицькою і Православною Церквами.

«Одне з таких завдань — це відкритість і праця для того, шоб той екуменічний діалог, який існує між Католицькою і Православною Церквами міг успішно продовжуватися на теренах Україні. Я розповів Святішому Отцеві, що під час літургії моєї інтронізації у Києві були присутні представники усіх православних церков України. Тоді, як я підійшов під час співу до кожного з них і промовив літургійну фразу: "Христос посеред нас", то кожен з них відповів мені: "Є і буде". Це був дуже цікавий знак їхньої відкритості, що дійсно на тому полі ми маємо ще дуже багато завдань і праці», – сказав Глава УГКЦ  в інтерв’ю Бі-Бі-Сі.

Щодо перспективи створення в Україні єдиної Церкви, то, за словами владики Святослава, поки що не йдеться про якусь об’єднану структуру.

«Ми зараз на певному етапі, щоб відновити наші робочі стосунки для спокійного розв’язання тих наболілих питань у наших відносинах, успадкованих від нашої історії, а відтак спільно працювати для нової євангелізації України та її культури», – наголосив Глава УГКЦ.