Глава УГКЦ не говорив з Папою Римським про Патріархат

01.04.2011, 08:45
Глава УГКЦ не говорив з Папою Римським про Патріархат - фото 1
У розмові Блаженнішого Святослава Шевчука з Папою Бенедиктом XVI йшлося про виклики і завдання, які стоять перед УГКЦ. Одне з таких завдань — успішне продовження екуменічного діалогу між католицькою і православною церквами в Україні.

Святослав-Шевчук.jpgУ розмові Блаженнішого Святослава (Шевчука) з Папою Бенедиктом XVI йшлося про виклики і завдання, які стоять перед УГКЦ. Одне з таких завдань — успішне продовження екуменічного діалогу між католицькою і православною церквами в Україні.

«Наш візит до Святішого отця не мав на меті вести мову про патріархат чи про ті наші давні прагнення такого розвитку і завершеного статусу нашої Церкви. Мета візиту – засвідчити нашу видиму і повну єдність з Апостольським престолом», – зазначив Блаженніший Святослав (Шевчук), Предстоятель УГКЦ в інтерв’ю ВВС.

Він також наголосив, що УГКЦ буде розвиватися, «але рішення про надання статусу патріархату належить до компетенції Святішого отця. З нашого боку надмірної настирливості не було і не буде з цього приводу. Ми будемо працювати».

Як РІСУ повідомляла, 31 березня Папа Бенедикт XVI прийняв на приватній аудієнції Блаженнішого Святослава (Шевчука), Верховного Архиєпископа Києво-Галицького. Як повідомив сам Предстоятель УГКЦ, у цій розмові йшлося про виклики і завдання, які стоять перед Церквою в Україні. За його словами, одне з таких завдань — «це відкритість і праця для того, щоби той екуменічний діалог, який існує між католицькою і православною  Церквами, міг успішно продовжуватися на теренах України».

Повний текст інтерв’ю Блаженнішого Святослава (Шевчука) читайте на РІСУ.

фото - "Корреспондент"