• Головна
  • Новини
  • Єпископу Харківському і Запорізькому РКЦ виповнилося 60 років...

Єпископу Харківському і Запорізькому РКЦ виповнилося 60 років

26.06.2016, 13:03
Єпископу Харківському і Запорізькому РКЦ виповнилося 60 років - фото 1
23 червня виповнилося 60 років єпископу Харківському і Запорізькому РКЦ Станіславу Широкорадюку.

23 червня виповнилося 60 років єпископу Харківському і Запорізькому  РКЦ Станіславу Широкорадюку.

Широкорадюк.jpg

Станіслав ШИРОКОРАДЮК, OFM, єпископ-ординарій Харківсько-Запорізької дієцезії РКЦ. Народився 23 червня 1956 р. у с. Корначівка Хмельницької області. Закінчив 1973 року залізничне технічне училище. Після цього рік працював на залізниці. Три роки відслужив у радянській армії. Опісля працював на заводі у Полонному (Україна) та у Ризі (Латвія). 1979 року вступив до Ризької вищої духовної семінарії, а 1981 – таємно до Ордену Менших Братів. 1984 року був висвячений на священика у Ризі. Працював настоятелем парафій у Полонному та Славуті. 6 січня 1995 року Святіший Отець Йоан Павло ІІ висвятив його на єпископа та призначив єпископом-помічником Києво-Житомирської дієцезії.На Конференції латинських єпископів у травні 1995 року був призначений відповідальним за «Карітас-Спес» в Україні. 2009 року Конференція єпископату України призначила його Головою Комісії релігійної місії «Карітас-Спес». У липні 2012 року Святіший Отець Бенедикт XVI призначив єпископа Станіслава апостольським адміністратором вакантного осідку ad nutum Sanctae Sedis (до вирішення Апостольської Столиці) Луцької дієцезії. 12 квітня 2014 року призначений ординарієм Харківсько-Запорізької дієцезії РКЦ. 

Як РІСУ повідомляла, єпископ Станіслав Широкорадюк звернувся до Президента України із закликом реально боротися з корупцією, а не вдавати боротьбу з нею. Бо, як зазначив єрарх, вибіркова люстрація нікого не переконує, а невдоволення та загальне розчарування серед українців зростає. Єпископ Станіслав Ширакородюк також наголосив, що реформи слід проводити з урахуванням моральної складової – держава має захищати життя ненароджених дітей та шанувати святий День неділю.

З нагоди ювілею єпископа-ординарія РКЦ привітав Глава УГКЦ Патріарх Святослав (Шевчук).

«Ваше життя повне пастирської посвяти й відданості справі проповідування Євангелія Господа нашого Ісуса Христа. Ваше служіння принесло численні плоди для Божої слави та добра Церкви. Завдяки діяльності в Релігійній місії «Карітас-Спес» ви зажили собі доброї слави та щирої вдячності в тих, кому служили протягом багатьох років», – йдеться в Грамоті з нагоди  60-річного ювілею  з дня народження владики Станіслава Широкорадюка.

Вітаючи від імені Синоду Єпископів УГКЦ, Предстоятель УГКЦ побажав: «Нехай благодать Святого Духа супроводжує Вас та допомагає вам виконувати Божу волю. Поручаю Вас заступництву Пресвятої Богородиці. Нехай Вона покриває Вас своїм покровом і буде Вашою молільницею та помічницею в усіх потребах».