• Головна
  • Новини
  • У Ворзелі проходить дводенне засідання Конференції Римо-Католицьких єпископів України...

У Ворзелі проходить дводенне засідання Конференції Римо-Католицьких єпископів України

27.04.2016, 14:54
У Ворзелі проходить дводенне засідання Конференції Римо-Католицьких єпископів України - фото 1
Зустріч розпочалась 27 квітня на території Ворзельської семінарії Святою Месою, яку очолив архиєпископ Мечислав Мокшицький. Під час Літургії також відбулось посвячення новозбудованої семінарійної каплиці, а також присвячення семінарії Найсвятішому Серцю Ісуса.

Зустріч розпочалась 27 квітня на території Ворзельської семінарії Святою Месою, яку очолив архиєпископ Мечислав Мокшицький. Під час Літургії також відбулось посвячення новозбудованої семінарійної каплиці, а також присвячення семінарії Найсвятішому Серцю Ісуса.

РКЦ_єпископи.JPG

Під час зустрічі владики обговорюють різні питання з життя Церкви в Україні. Серед них – Світовий день молоді у Кракові, зміни в керівництві благодійної організації "Caritas-Spes", праця Літургійної комісії над ІІ томом Лекціонарія та Обрядом похорону, відносини Держава-Церква (зокрема діяльність ВРЦіРО), ювілейні святкування в дієцезіях, паломництво реліквій бл. Марти Вєцкої.

Засідання Конференції відбуваються два рази на рік: восени і навесні. Восени засідання поєднане із зустріччю єпископату з владиками Греко-Католицької Церкви. Крім того є спільні реколекції. На кожній конференції обирається головна тема, якій присвячується доповідь. Визначено також порядок денний з актуальними питаннями.

Сьогодні очікується приїзд Апостольського нунція архєпископа Клаудіо Гуджеротті. Це буде перша Конференція з представником Ватикану. Щодо атмосфери, яка панує на засіданні, то Генеральний секретар Конференції єпископату владика Віталій Скомаровський підкреслив, що атмосфера завжди є дружня."Це не значить, що ми завжди посміхаємось. Всі питання, які виносяться ми обговорюємо дуже щиро. Ці розмови, дискусії є завжди корисні, в них народжуються якісь рішення щодо життя Церкви в Україні" - підкреслив владика Віталій.

Після першої частини Засідання (2 зустрічі) єпископи зробили перерву на обід. Чергове засідання заплановане на 15.30.

Підсумовуючи роботу першої половини дня Голова конференції Римко-Католицьких єпископів України архиєпископ Мечислав Мокшицький перерахував питання, які вже вдалося обговорити. По-перше, це нова постанова  Папи Франциска про сім'ю. "Ми постановили триматися попередньої доктрини Церкви. Жодних змін не буде. Папа наголосив на тому, щоб ми всі з великою любов'ю до тих всіх, які помилилися, зійшли з дороги сакраментального життя і відійшли від Церкви" - підкреслив архієпископ Мечислав. 

Крім того, всі владики погодились із тим, щоби святий архангел Михаїл був покровителем Церкви в Україні, постановили, щоби в усіх дієцезіях після кожної Святої Меси читалась молитва до архангела. Митрополит підкреслив, що прийнято рішення про «паломництво» мощей бл. Марти Вєцкої по всіх дієцезіях України. Це допоможе нашим вірянам наблизити постаті святих і блажених наших земель, яких за останні 25 років понтифіки беатифікували або канонізували.   

Засідання триватиме до обіду в четвер, 28 квітня. Про це інформує Католицький  медіа-центр.