• Головна
  • Новини
  • Єпископи РКЦ в Україні закликали молитися за загиблих гірників на шахті ім. Засядька...

Єпископи РКЦ в Україні закликали молитися за загиблих гірників на шахті ім. Засядька

06.03.2015, 14:57
Єпископи РКЦ в Україні закликали молитися за загиблих гірників на шахті ім. Засядька - фото 1
Конференція Римо-католицьких єпископів в Україні 5 березня висловила співчуття з приводу вибуху на шахті ім. Засядька та загибелі шахтарів.

conferentia_16.jpgКонференція Римо-католицьких єпископів в Україні 5 березня висловила співчуття з приводу вибуху на шахті ім. Засядька та загибелі шахтарів.

«Україну в черговий раз сколихнула тривожна новина про вибух на шахті. Наші серця переповнює смуток, що знову гинуть люди, матері стають вдовами, діти – сиротами, десятки людей залишаються скаліченими. Праця шахтаря завжди відзначалась небезпечністю. Прагнемо висловити вдячність всім шахтарям, які ризикують своїм життям задля блага нашої Батьківщини. Закликаємо всіх, хто має відповідні повноваження та несе відповідальність, забезпечити детальне розслідування причин трагедії та допомогти постраждалим», – йдеться у заяві.

Конференція єпископату України заохочує всіх своїх вірян та людей доброї волі молитись за загиблих та постраждалих, їхні родини.

У Донецьку вранці 4 березня стався вибух у виробках шахти імені Засядька. Під час вибуху під землею знаходилися 230 шахтарів. Загинуло 34 гірники. Про це повідомляє прес-служба Львівської дієцезії РКЦ в Україні.