• Головна
  • Новини
  • Після 540-літньої перерви за сприянням РКЦ відновлено «Дунаївські зустрічі» – бесіди інтелектуалів...

Після 540-літньої перерви за сприянням РКЦ відновлено «Дунаївські зустрічі» – бесіди інтелектуалів

17.09.2014, 09:21
Після 540-літньої перерви за сприянням РКЦ відновлено «Дунаївські зустрічі» – бесіди інтелектуалів - фото 1
Це були бесіди інтелектуалістів XV століття, які посприяли розповсюдженню християнського гуманізму в Центрально-Східній Європі.

Дунаївські_зустрічі.JPGУ селі Дунаїв Перемишлянського району Львівської області 4 вересня 2014 р., після 540-літньої перерви з ініціативи адміністратора місцевої римо-католицької парафії святого Станіслава о. Юзефа Куца і під Почесним патронатом архиєпископа-митрополита Львівського Римо-Католицької Церкви в Україні Мечислава Мокшицького відновлено «Дунаївські зустрічі». Це були бесіди інтелектуалістів XV століття, які посприяли розповсюдженню християнського гуманізму в Центрально-Східній Європі. 

Свого часу в Дунаєві була Літня резиденція львівських латинських митрополитів, а архиєпископ Григорій із Сянока надав там притулок і допомогу відомому італійському гуманісту Філіппо Буонакорсі Калімаху.

Святу Месу для учасників відновлених «Дунаївський зустрічей» за участю сучасних інтелектуалістів з України та з-за кордону очолив Апостольський Нунцій в Бурунді архиєпископ Войцех Залуський, що раніше працював в Апостольській Нунціатурі в Києві.

Виступи учасників «Дунаївської зустрічі» можна послухати у матеріалі Костянтина Чаваги для Радіо Ватикану.

Теги: #РКЦ