• Головна
  • Новини
  • Перший в Україні храм на честь Івана Павла ІІ освятили на Закарпатті...

Перший в Україні храм на честь Івана Павла ІІ освятили на Закарпатті

10.08.2015, 12:09
Храм побудований на територій реколекційного будинку святого Івана Павла ІІ, Папи Римського під Покровом Мукачівської Богородиці.

Новоосвячений перший в Україні храм на честь Івана Павла ІІ, Папи Римського, знаходиться у с. Анталовка Середнянського деканату Мукачівської єпархії. Церкву освятив  владика Мілан (Шашік) та владика Ніл під час архипастирського візиту в день пам’яті Чудотворної Ікони Мукачівської Богородиці, 16 липня.

Храм побудований на територій реколекційного будинку святого Івана Павла ІІ, Папи Римського під Покровом Мукачівської Богородиці. Потреба у новій споруді виникла, оскільки старий Свято-Покровський храм за часів радянської влади передали  Московському Патріархату.

Архиєрейську Службу владикам співслужили 31 священнослужитель. З нагоди освячення храму принесли  часточку мощей святого Івана Павла ІІ.

Владика Мілан розповів історію Ікони Мукачівської Богородиці, котра перебувала на чернечій горі у Свято-Миколаївському греко-католицькому чоловічому монастирі, який зараз теж належить Московського Патріархату.

Після закінчення Богослужіння владика Мілан  освятив  «Дорогу Світла», де на 14 стаціях є цитати з воскресних Євангелій та роздуми про Воскресіння. Про це повідомляє прес-служба Мукачівської греко-католицької єпархії.