• Головна
  • Новини
  • Сьогодні у Празі розпочала роботу щорічна Зустріч східних католицьких єрархів Європи...

Сьогодні у Празі розпочала роботу щорічна Зустріч східних католицьких єрархів Європи

04.06.2015, 11:21
Сьогодні у Празі розпочала роботу щорічна Зустріч східних католицьких єрархів Європи - фото 1
У Празі впродовж чотирьох днів - з 4 до 7 червня під егідою Ради Єпископських Конференцій Європи проходитиме чергова щорічна Зустріч східних католицьких єрархів Європи.

zustrich2-n.gifУ Празі впродовж чотирьох днів - з 4 до 7 червня під егідою Ради Єпископських Конференцій Європи проходитиме чергова щорічна Зустріч східних католицьких єрархів Європи.

Основа тема зібрання - обговорення місії християнської сім’ї у сучасному світі. У програмі заплановані пленарні засідання, молитва та ознайомлення учасників із життям церкви у Чехії.

Як повідомляє Департамент інформації УГКЦ, у п’ятницю, 5 червня, ввечері, у храмі Пресвятої Богородиці в Емаузи Святу Літургію очолить митрополит Пряшівський Ян Баб’як, Глава Греко-Католицької Церкви Словаччини.

Два наступні великі Євхаристійні Богослужіння відбудуться в катедральному соборі Святого Климента – у суботу вранці Божественну Літургію очолить Глава УГКЦ Святослав (Шевчук), а в неділю вранці – Архиєпископ Циріл Васіль, ТІ, Секретар Конгрегації для Східних Церков.

Зазначимо, що сьогодні Східні Католицькі Церкви в Європі представлені єрархами візантійської, маронітської, халдейської та вірменської традицій. Торішня така зустріч відбувалася у Львові.