• Головна
  • Новини
  • Голова єпископської конференції Франції Жорж Понтьє висловив моральну підтримку Україні...

Голова єпископської конференції Франції Жорж Понтьє висловив моральну підтримку Україні

05.11.2014, 14:05
Голова єпископської конференції Франції Жорж Понтьє висловив моральну підтримку Україні - фото 1
Будівництво Європи є не лише питанням економічним, але це передусім великий проект співжиття у мирі, який треба «цінувати, берегти і зміцнювати».

Голова Конференції католицьких єпископів Франції архиєпископ Марселю Жорж Понтьє під час вступної промови на пленарному засіданні у Люрді прокоментував міжнародну ситуацію та звернувся зі словами молитовної підтримки України. Пленарне засідання Конференції католицьких єпископів Франції триває у Люрді з 4 по 9 листопада.

«У той час, коли в Європі відзначають століття початку страшної війни 1914-1918 років, коли здається, що на нашому континенті запанував мир, відбуваються події, коли неясним залишається майбутнє України. Ми хочемо в черговий раз висловити владиці Борисові [Ґудзяку] і всім українцям запевнення у наших молитвах, щоб для українців відкрилася дорога миру і примирення з російським народом і з усіма європейськими сусідами», - наголосив архиєпископ Понтьє у своєму слові.

Він також додав, що ці події зміцнюють переконання в тому, що будівництво Європи є не лише питанням економічним, але це передусім великий проект співжиття у мирі, який треба «цінувати, берегти і зміцнювати».

Єпископ Паризької єпархії Української Греко-католицької Церкви Борис (Ґудзяк) також є повноправним членом єпископської конференції Франції, до якої належить близько 190 єрархів. В пленарному засіданні, що зараз триває в Люрді, беруть участь більше 100 французьких єпископів та 10 єпископів-представників інших європейських конференцій. У коментарі для РІСУ владика Борис зазначив, що архиєпископ Понтьє неодноразово звертав увагу Католицької Церкви в Франції на ситуацію в Україні. Надзвичайно символічним є те, що у своєму вступному слові він доручив єпископам і французьким католикам молитися і бути солідарними з Україною.

Владика Борис також зауважив, що розвиток УГКЦ у Франції є можливий завдяки підтримці римо-католицьких єрархів.

Екзархат для українців-католиків у Франції, Швейцарії та країнах Бенілюксу, що існував з 60-тих років, минулоріч був піднесений до гідності єпархії, яка носить ім’я святого Володимира Великого.

Зауважимо, що представник Конференції Єпископів Франції Жерар Докур взяв участь у відкритті Синоду єпископів УГКЦ у вересні.