• Головна
  • Новини
  • Помер Глава Вірменської Католицької Церкви Патріарх Нерсес Бедрос ХІХ...

Помер Глава Вірменської Католицької Церкви Патріарх Нерсес Бедрос ХІХ

26.06.2015, 09:59
Помер Глава Вірменської Католицької Церкви Патріарх Нерсес Бедрос ХІХ - фото 1
Папа Франциск надіслав телеграму співчуття Синодові та всім вірним Вірменської католицької Церкви з приводу смерті 25 червня 2015 року в Бейруті (Ліван) Глави Вірмено-Католицької Церкви Патріарха Кілікійського Нерсеса Бедроса ХІХ (1940-2015).

Нерсес.jpgПапа Франциск надіслав телеграму співчуття Синодові та всім вірним Вірменської католицької Церкви з приводу смерті 25 червня 2015 року в Бейруті (Ліван) Глави Вірмено-Католицької Церкви Патріарха Кілікійського Нерсеса Бедроса ХІХ (1940-2015).

За повідомленням Радіо Ватикан, Папа із великим хвилюванням прийняв повідомлення про смерть Нерсеса Бедроса ХІХ. Папа назвав покійного Патріарха «відданим пастирем громади, яку він очолював, що трудився, не покладаючи рук, спочатку як священик, а потім як єпископ та патріарх, з вірою і ревністю виконуючи свої служіння».

Папа Франциск, приєднуючись до молитов за упокій Глави Вірменської католицької Церкви, уділив Апостольське благословення єпископам, священикам та вірним Кілікійського патріархату та родині покійного.

Останній раз блаженніший Нерсес Бедрос ХІХ співслужив у Ватикані під час Святої Меси, яку 12 квітня 2015 р., в базиліці Святого Петра очолював Папа Франциск. Євхаристійне богослуження, під час якого урочисто проголошено вірменського святого Григорія Нарекацького Учителем Вселенської Церкви було приурочене поминанню жертв винищення та депортації вірменів у Османській імперії з нагоди 100-річчя цих трагічних подій.

Вірмени-католики перебувають у єдності з Папою та визнають його владу з половини ХVІІ сторіччя. Як йдеться у повідомленні, унію з Римом підтверджено багато разів і в численних місцях. Щоб підкреслити зв’язки, які їх об’єднують із Святим Престолом, кожен патріарх додає до свого імені, яке носив перед вибором, також і ім’я Петро –Бедрос  вірменською мовою. Вірменська католицька Церква налічує близько 360 000 вірних.