• Головна
  • Новини
  • «Бути розумними – небезпечно, ви маєте бути готовими до жертви», – архиєпископ Клаудіо Ґуджеротті до випускників УКУ...

«Бути розумними – небезпечно, ви маєте бути готовими до жертви», – архиєпископ Клаудіо Ґуджеротті до випускників УКУ

07.02.2016, 11:35
«Бути розумними – небезпечно, ви маєте бути готовими до жертви», –  архиєпископ Клаудіо Ґуджеротті до випускників УКУ - фото 1
В Українському католицькому університеті у Львові 6 лютого відбулися урочистості з нагоди випуску 76 магістрів з соціальної педагогіки, історії богослов’я та Львівської духовної семінарії.

В Українському католицькому університеті у Львові 6 лютого відбулися урочистості з нагоди випуску 76 магістрів з соціальної педагогіки, історії богослов’я та Львівської духовної семінарії.

На архиєрейській Літургії випускників-магістрів поблагословив Президент УКУ влаика Борис (Ґудзяк), закликавши бути вірними навіть у дрібницях. «Ви представники того покоління, яке зрушило наш народ у паломництві від страху до гідності. Вже у цьому юному віці ви бачили неймовірні діла Господні. Будьте вірними в малому, щоб воно виростало у велике. Служіть Живому Богу. Жодній примарі, жодній ідеології чи фантазії. Дякуємо за вас, за це тихе пережиття, за ваше паломництво. Молимося за вас, щоб благословення Господнє вас супроводжувало. Щоб мала вірність виростала, щоб ваші малі особисті кроки ставали сімейними, суспільними, всецерковними», – настановив владика.

УКУ.jpg

У своєму вітальному слові на урочистостях ректор УКУ Богдан Прах наголосив, що найбільший дар кожного з нас – це вміння бути уважним до ближнього.  «Навчаючись в УКУ, ви досвідчували багато добра, мали нагоду зустріти цікавих людей, зустріти Бога, – зазначив він. – У щоденному житті пильнуйте ваших друзів, кожну людину, яку зустрінете на дорозі. Ви показуєте, ким ви є через своє ставлення до іншого.  Будемо молитися за вас, а ви не забувайте про цю альма-матер, яка через відданість і посвяту, старається дати вам найкраще».

З духовенства на випускних урочистостях також побував Архиєпископ Клаудіо Ґуджеротті, Апостольський нунцій в Україні.

Апостольський нунцій зазначив, що між Майданом і університетом є великий зв’язок, бо як один, так й інший змінює ментальність людей. Перше, що він зробив після приїзду в Україну – це відвідав Інститутську в Києві, де гинули Герої Небесної сотні. «Насправді це небезпечно бути розумними, бо це є ті, кого першими вбивають у часи диктатури. Ваш диплом є бомбою. Вона може вибухнути у ваших руках, і ви маєте бути готовими до жертви, – звернувся о. Клавдіо Гуджеротті звернувся до випускників. – Життя народу не зміниться, якщо не зміниться ментальність. Тут ви працювали над своєю ментальністю. Ви є посланцями зміни цієї ментальності. Треба вийти із замкнутого кола, коли менший очікує, що ставши великим, також буде красти. Завтра Україна на вас чекає, щоб ставати кращою. Від вас багато вимагається. І сьогодні, тут перед Божим обличчям маєте постановити собі – ніколи її не зраджувати».

Про це інформує прес-служба УКУ.

УКУ_магістри.jpg