• Головна
  • Новини
  • Архиєпископ Т. Ґалліксон закликає світ не забувати про Україну...

Архиєпископ Т. Ґалліксон закликає світ не забувати про Україну

05.10.2015, 09:50
Архиєпископ Т. Ґалліксон закликає світ не забувати про Україну - фото 1
Папа Франциск 2 жовтня прийняв на приватній аудієнції архиєпископа Томаса Е. Ґалліксона, Апостольського Нунція у Швейцарії та Ліхтенштейні, який донедавна здійснював дипломатичну місію Святого Престолу в Україні.

Галліксон.jpgПапа Франциск 2 жовтня прийняв на приватній аудієнції архиєпископа Томаса Е. Ґалліксона, Апостольського Нунція у Швейцарії та Ліхтенштейні, який донедавна здійснював дипломатичну місію Святого Престолу в Україні.

В інтерв’ю для англійської редакції Радіо Ватикану колишній Апостольський Нунцій в Україні, який є вихідцем зі США, поділився своїми думками про те, що Україна потребує підтримки світу, адже події в цій країні, за його словами, мають наслідки для всього світу.

«Сподіваюся, – сказав він, – що світ, зокрема, країни західної Європи, позбудуться спротиву щодо України та здійснять те, що було зроблено у Європі після другої світової війни. Маю на увазі План Маршала».

Архиєпископ Ґалліксон також закликав молитися за Україну та не піддаватися впливові пропаганди.

Довідка: Про призначення титулярного архиєпископа Бомарцо Томаса Едварда Ґалліксона Апостольським Нунцієм в Україні було повідомлено 21 травня 2011 року. Офіційно своє дипломатичне служіння в Україні він розпочав 16 листопада, вручивши вірчі грамоти Президентові України. У суботу, 5 вересня 2015 р., у Ватикані повідомлено про те, що Папа Франциск призначив його Апостольським Нунцієм у Швейцарії та Князівстві Ліхтенштейну.

Архиєпископ Ґалліксон – це четвертий Апостольський Нунцій в Україні за час встановлення дипломатичних стосунків з Апостольською Столицею.