• Головна
  • Новини
  • Анонс: РІСУ запрошує на презентацію книжки-путівника про василіанські монастирі...

Анонс: РІСУ запрошує на презентацію книжки-путівника про василіанські монастирі

05.09.2016, 12:35
Анонс: РІСУ запрошує на презентацію книжки-путівника про василіанські монастирі - фото 1
У Львівському музеї історії релігій 8 вересня відбудеться презентація та обговорення книжки «Василіянські монастирі України: Галичина і Закарпаття», яку підготували автори РІСУ. У книжці представлено 19 розповідей про історію і сьогодення монаших обителей.

Василіянські монастирі України: Галичина і ЗакарпаттяУ Львівському музеї історії релігій 8 вересня відбудеться презентація та обговорення книжки «Василіянські монастирі України: Галичина і Закарпаття», яку підготували автори РІСУ. У книжці представлено 19 розповідей про історію і сьогодення монаших обителей.

Початкові варіанти більшості статей були опубліковані на порталі «Релігійний туризм», обросли коментарями, доповненнями тощо. Як пише головний натхненник видання Володимир Мороз, «тексти уже після видруку, як це часто буває, починають жити своїм життям і притягувати нові факти, тлумачення, цілі мікроісторії». Таким чином у путівник увійшли нові редакції статей.

Видання є повноколірним і багато ілюстрованим — сучасними світлинами та архівними фото. У ньому представлені історичні довідки про 19 монастирів Чину святого Василія Великого, розкидані по трьох галицьких областях і на Закарпатті. Це обителі у Бороняві, Бучачі, Гошові, Добромилі, Дрогобичі, Жовкві, Золочеві, Івано-Франківську, Імстичеві, Краснопущі, Крехові, Лаврові, Львові, Малому Березному, Мукачеві, Підгірцях, Погоні, Улашківцях, Червонограді.

Книжка буде цікава для істориків, краєзнавців, туристів, паломників та всіх зацікавлених.

Презентація відбудеться 8 вересня (початок 15:00) в Музеї історії релігій, пл. Музейна, 1.