• Головна
  • Новини
  • У вересні на Закарпатті пройде міжнародна конференція "Інтеграція релігійних та етнічних меншин у Східній Європі"...

У вересні на Закарпатті пройде міжнародна конференція "Інтеграція релігійних та етнічних меншин у Східній Європі"

29.07.2016, 11:53
У вересні на Закарпатті пройде міжнародна конференція "Інтеграція релігійних та етнічних меншин у Східній Європі" - фото 1
Захід триватиме 2 дні: розпочне свою роботу 13 вересня в Ужгороді і продовжить наступного дня у Мукачеві.

Захід триватиме 2 дні: розпочне свою роботу 13 вересня в Ужгороді і продовжить наступного дня у Мукачеві, інформує Закарпаття.online.

Про це йшлося під час зустрічі Ужгородського міського голови Богдана Андріїва та представників Фонду Конрада Аденауера в Угорщині та Україні - Морітца Юнґінґера, Франка Шпенглера, Даніеля Грьознера, Володимира Лейзле, Олени Дей та Юлії Скок, які приїхали до обласного центру Закарпаття з ознайомчим візитом.

Закарпаття_конф.jpg

Як зазначали гості, участь у конференції братимуть представники місцевих національних меншин (німці - переважна частина, угорці, словаки та румуни), також будуть присутні представники українського уряду й парламенту та експерти з Німеччини. Конференція, як вважають гості з Німеччини, дозволить ще більше наблизити Україну до Євросоюзу, до європейських цінностей, адже і Ужгород, і Мукачево, і загалом Закарпатська область, яка є багатонаціональною, є хорошим прикладом толерантного співіснування представників різних національностей.

Довідка

Як ідеться на сайті організації, починаючи з 1994 року, Представництво Фонду Конрада Аденауера супроводжує процес політичних та економічних перетворень в Україні. З цією метою Фонд вже реалізував понад 500 проектів, спрямованих на підтримку демократичного розвитку, побудову громадянського суспільства, утвердження вільних ЗМІ та консолідацію демократичних інститутів.

Фонд організовує круглі столи, конференції, подіумні дискусії та лекції для ґрунтовного обговорення та політичного аналізу суспільно важливих тем. В Україні Фонд співпрацює з низкою українських партнерських організацій. Це, зокрема, Верховна Рада України, Секретаріат Президента України, місцеві державні адміністрації, структури політичних партій, неурядові організації, університети та аналітичні центри.