• Головна
  • Новини
  • Анонс: Різдвяна пропозиція від Інституту релігії та суспільства УКУ...

Анонс: Різдвяна пропозиція від Інституту релігії та суспільства УКУ

16.12.2015, 16:37
Анонс: Різдвяна пропозиція від Інституту релігії та суспільства УКУ - фото 1

Інститут релігії та суспільства УКУ проводить різдвяний розпродаж своїх видань. Йдеться про «Соціяльно зорієнтовані документи Української Греко-Католицької Церкви (1989-2008)», трьохтомника «Релігійна свобода і права людини» та шеститомне видання творів президента ІРС Мирослава Мариновича.

Інститут релігії та суспільства УКУ проводить різдвяний розпродаж своїх видань. Йдеться про «Соціяльно зорієнтовані документи Української Греко-Католицької Церкви (1989-2008)», трьохтомника «Релігійна свобода і права людини» та шеститомне видання творів президента ІРС Мирослава Мариновича.

Видання ІРСУ чому полягає новітнє суспільне значення християнського світогляду? Яких форм набувають діяння, мотивовані вірою? Яке місце релігійної етики в громадянському суспільстві? На ці та інші питання, які лежать в площині суспільства і релігії, дає відповідь серія видань, яка була започаткована Інститутом релігії та суспільства — «Джерела християнського суспільного вчення та служіння». Перший том з цієї серії: «Соціяльно зорієнтовані документи Української Греко-Католицької Церкви (1989-2008)» (заг. ред. Леся Коваленко. Львів: Видавництво Українського Католицького Університету, 2008. xxviii + 711 c.).

Перші два розділи цієї книги містять документи УГКЦ відповідно до двох періодів: 1989-2000 років, коли її очолював Блаженніший Мирослав-Іван (Любачівський) і 2001-2008 років, коли Главою УГКЦ був Блаженніший Любомир (Гузар).

Третій розділ збірника представляє спільні звернення УГКЦ та інших Церков і релігійних спільнот України. Українська Греко-Католицька Церква входить до складу двох міжконфесійних інституцій України – Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій України і Наради представників християнських Церков України, а крім того, з певних нагод видавала спільні звернення разом з єпископами інших Церков.

В останньому розділі книги подано вибрані проповіді Глави Церкви, які містять трактування соціальних питань.

Придбати це видання можна за акційною ціною 50 грн.

Трьохтомник «Релігійна свобода і права людини» (Львів: «Свічадо», 2000-2004) пропонує три тематичні підбірки статей українських та іноземних авторів: богословські аспекти, правничі аспекти та місія і прозелітизм.

У першому томі розглядаються біблійні коріння прав людини, взаємовідносини християнства і демократії, позиції різних Церков і релігій щодо прав люди. У другому томі розглянуто сучасні виклики для релігійної свободи в Україні та світі, дослідження фактів дискримінації на релігійній основі тощо. У третьому томі, найбільшому за розмірами, представлено офіційні документи Церков про місії, взаємовідносини та ставлення до прозелітизму тощо.

Пропонована акційна ціна: 75 грн. за три томи.

Шеститомне видання творів Мирослава Мариновича «Вибране» вийшло до його 60-ліття, дає повну картину його творчості, а також його насиченого непересічними подіями життя. До видання увійшли ранні та автобіографічні твори, листи (1); портрети друзів, дрогобицькі репортажі, дорожні замальовки (2); публіцистичні статті (3); наукові праці (4); передмови, рецензії, виступи, інтерв’ю (5) та велика монографія «Українська ідея і християнство...» (6).

Пропонована ціна: 250 грн.

З приводу придбання цих видань необхідно звертатися в ІРС: Львів, вул. Свєнціцького, 17, кім. 439, (+38 032) 2409940, 2409499, [email protected]