• Головна
  • Новини
  • У Львові священики та спортсмени говоритимуть про сумісність спорту та Церкви...

У Львові священики та спортсмени говоритимуть про сумісність спорту та Церкви

14.07.2015, 16:13
У львівському прес-клубі (пр. Т. Шевченка, 11) 15 липня відбудеться прес-конференція на тему: «Чи сумісні Церква та спорт? УГКЦ розпочинає активне душпастирство спорту». Початок об 11.00.

У львівському прес-клубі (пр. Т. Шевченка, 11) 15 липня відбудеться прес-конференція на тему: «Чи сумісні Церква та спорт? УГКЦ розпочинає активне душпастирство спорту». Початок об 11.00.

Захід проводитиметься за участю представників УГКЦ та спорту. На прес-конференції буде офіційно представлено новостворений відділ душпастирства спорту при Комісії УГКЦ у справах мирян.

Як відомо, у Ватикані є окремі структури, які мають на меті популяризувати ідею спорту. З ініціативи Блаженнішого Святослава подібна структура буде створена в УГКЦ. Вона займатиметься питаннями поширення спорту, душпастирством спортсменів, організацією різних змагань тощо. Очолить вищезгаданий відділ о. Олег Кобель, адміністратор парафії Преподобної Параскевії в с. Кавське Стрийського району, що на Львівщині. Додамо, о. Олег ще під час навчання в духовній семінарії почав займатися бодібілдингом, брав участь у змаганнях і навіть був чемпіоном у Львівській області у своїй категорії з культуризму.

На думку о. Василя Білаша, голови Комісії УГКЦ у справах мирян, Церква завжди приділяла увагу здоров’ю не тільки душі, а й тіла. Тому, щоб координувати таку діяльність, при  Комісії створено відділ душпастирства спорту. «Це, по-перше, добрий спосіб євангелізації, по-друге, оздоровлення душ тих, які люблять спорт, і по-третє, турбота про тих, які ходять до церкви», - вважає священик.

Учасники прес-конференції:

-  Ігор Кульчицький, український радянський футболіст, багаторічний капітан ФК «Карпати»;

- Роман Джуман, боксер-професіонал першої середньої ваги;

- о. Олег Кобель, голова відділу душпастирства спорту при Комісії УГКЦ у справах мирян;

- о. Василь Білаш, голова Комісії УГКЦ у справах мирян;

- о. Ігор Левицький, медичний капелан.