• Головна
  • Новини
  • Організовується Інтенсивний семінар для капеланів у зоні АТО...

Організовується Інтенсивний семінар для капеланів у зоні АТО

03.02.2015, 13:02
Організовується Інтенсивний семінар для капеланів у зоні АТО - фото 1
Головна мета інтенсивного семінару полягає не стільки в навчанні нових капеланів, скільки в забезпеченні необхідними базовими знаннями й навичками капеланів, які вже служать у зоні бойових дій. Навчання охоплює чотири основні сфери капеланського служіння.

З 16 до 20 лютого 2015 р. на базі Української євангельської теологічної семінарії в партнерстві з Міжконфесійною громадською організацією християн військових «Патріот України», комітетом капеланського служіння Української міжцерковної ради, Міжконфесійним братством капеланів, Всеукраїнською громадською організацією «Твій вибір» та Інститутом здоров’я та якості життя «Добро Лік» проходитиме однотижневий інтенсивний семінар з підготовки капеланів, які служать у зоні АТО.

Головна мета інтенсивного семінару полягає не стільки в навчанні нових капеланів, скільки в забезпеченні необхідними базовими знаннями й навичками капеланів, які вже служать у зоні бойових дій. Навчання охоплює чотири основні сфери капеланського служіння.

Сфери навчання: біблійно-богословські засади й питання капеланського служіння, психологічна допомога, основи надання першої медичної допомоги, основи військової справи.

Теми біблійно-богословської частини семінару: міжденомінаційні розбіжності та етичні питання служіння в міжденомінаційному середовищі; здорове богословське розуміння складних питань, які виникають під час воєнних конфліктів (зло, війна, насильство, патріотизм, ставлення до ворога, прощення тощо); питання, пов’язані з духовним наставництвом.

Теми з психології: надання першої психологічної допомоги; специфіка переживання гострих психологічних проблем; методи стабілізації психічних станів; практичні навички надання першої психологічної допомоги, тощо.

Теми з основ надання першої медичної допомоги: організація надання медичної допомоги у збройних силах; надання першої медичної допомоги при пораненнях і кровотечах, при переломах і закритих ушкодженнях, при отруєннях і термічних ураженнях, при шоку, при порушенні дихання та зупинці серця; розшук, огляд та евакуація потерпілих.

Теми з основ військової справи: види ЗС України; типова структура армійських підрозділів ЗС України; армійський етикет та етика стосунків в армійському колективі; питання кримінальної та адміністративної відповідальності за розголошення військової й державної таємниць.

Місце проведення: Українська євангельская теологічна семінарія

Гамарника 57, Київ Україна

Обов’язкова реєстрація за телефоном:

 Тел./Tel.: +38 (044) 401-82-41; 401-82-42

E-mail: [email protected]

Web-site: www.uets.net

Додаткова інформація: www.uets.net

сім.jpg