• Головна
  • Новини
  • Анонс: Християнські лідери Східної Європи зберуться на форум в Києві...

Анонс: Християнські лідери Східної Європи зберуться на форум в Києві

09.11.2014, 14:52
Анонс: Християнські лідери Східної Європи зберуться на форум в Києві - фото 1
Східноєвропейський лідерський форум відбудеться в Києві 12-15 листопада. Протягом цих днів учасники візьмуть участь у трьох ранкових та вечірніх пленарних сесіях, трьох секційних зустрічах і чотирьох семінарах.

Східноєвропейський лідерський форум відбудеться в Києві 12-15 листопада. Протягом цих днів учасники візьмуть участь у трьох ранкових та вечірніх пленарних сесіях, трьох секційних зустрічах і чотирьох семінарах.

Східноєвропейський лідерський форум

Провідними спікерами на пленарних сесіях виступлять: керівник відділу сімейного служіння ВСЦ ЄХБ Станіслав Грунтковський, президент міжнародної громадської організації "Асоціація милосердя «Емануїл»" Стів Вебер, директор Центру віри і культури Л.Рас Буш у Південно-Східній баптистській богословській семінарії Брюс Літтл, заслужений професор психіатрії Бристольського університету Глінн Гаррісон, міжнародний спікер, консультант із засновування церков Дітріх Шіндлєр.

На Форумі будуть представлені 10 секцій, об'єднаних девізом «Відкрити потенціал Церкви для суспільства»: «Апологетика», «Євангелізація», «Мистецтво», «Медіа і комунікації», «Місіонерство і заснування церков», «Освіта», «Сімейне служіння»,« Молодіжне служіння»,«Церковне лідерство»,«Церква і громадянське суспільство».

Як зазначив в інтерв’ю РІСУ ініціатор та організатор форуму Ярослав Лукасік, «зазвичай форум має на меті знаходження біблійних моделей для різноманітної християнської діяльності. Тобто які цінності та світогляд є вірними для Біблії, актуальними для сьогодення. А цей рік став особливим, несподіваним для всіх нас. Він примусив відповідати на різні питання, які часто взагалі не ставились в протестантському світі. З одного боку на цьому форумі ми будемо робити аналіз усіх викликів, що постали за рік. Наприклад, розглядати наше ставлення до цивілізаційної опції в Україні – ми Європа чи Євразія?».

Він також наголосив, що «одна з ключових тем форуму – питання патріотизму. Для багатьох протестантів це стало актуальним: як ми можемо любити свою батьківщину земну, коли ми живемо на небесах? Або вирішення питання ставлення до влади. Чи ми можемо брати участь в протестах? Або що значить, що Церква є сіль, яка її роль та місія серед людей?».

Познайомитися детальніше з програмою форуму і зареєструватися для участі можна на сайті http://2014.forumeast.eu/