• Головна
  • Новини
  • Анонс: про релігію і фундаментальну науку в добу глобалізації говоритимуть на конференції у Львові...

Анонс: про релігію і фундаментальну науку в добу глобалізації говоритимуть на конференції у Львові

11.02.2014, 11:16
Інститут релігії і суспільства УКУ запрошує студентів та молодих науковців взяти участь у ХVII Міжнародній науково-практичній конференції «Релігія і фундаментальна наука в добу глобалізації», яка відбудеться 4-5 квітня у Львові

Інститут релігії і суспільства УКУ запрошує студентів та молодих науковців взяти участь у ХVII Міжнародній науково-практичній конференції «Релігія і фундаментальна наука в добу глобалізації», яка відбудеться 4-5 квітня у Львові.

Тема цьогорічної конференції присвячена питанню значення релігії у сучасному науково-технічному прогресі. Як співвідноситься релігія з технічними, природничими науками, де фізичні закони буцімто несумісні з Божими? Чи може сучасний науковець бути винахідником і одночасно віруючою людиною? Чи впливає глобалізація на сучасні світові релігії? Які методи і моделі взаємодії релігії з наукою можуть запропонувати представники гуманітарних і суспільних наук?

«Для нас важливо почути думки молодих науковців і студентів у цій царині, обмінятися досвідом та випрацювати спільне бачення заявлених проблем», — наголошують організатори конференції.

На секційних засіданнях під час конференції планується обговорення таких питань:

  • Роль і вплив релігії у різні історичні епохи на розвиток науки
  • Сучасна Україна: зв’язок наукового світу з релігійними середовищами
  • Глобалізація і релігія у сучасному контексті
  • Місце релігії у науці, суспільстві, державотворенні
  • Релігія в епоху медіаглобалізації та інновацій

Серед доповідей, які будуть надіслані до 3 березня, проводитиметься конкурс на найцікавіше висвітлення теми.

Конференція відбудеться в Українському католицькому університеті за адресою: м. Львів, вул. Свєнціцького, 17. Інститут забезпечує проживання і харчування учасників конференції, але просить самостійно покрити кошти на проїзд.

За довідками, про вимоги щодо оформлення доповідей і за реєстраційною анкетою звертатись в Інститут релігії та суспільства УКУ, e-mail: [email protected], або за телефоном 032-2409940 (внутрішній 117).